An aggregation of current news and world events from leading media outlets in Israel and other sources. Presented in Hebrew.

Latest News

  • צניחה בסיוע החוץ לרשות הפלסטינית
  • הפתרון המושלם לסכסוך הישראלי עם עזה \ עו”ד יוסף אבישר
  • פרשת וארא שבע המכות
  • אם אלוהים היה בעצם אישה | פרשת וארא
  • על המכות – פרשת וארא
  • פרשת וארא: בזכות ולא בחסד
  • דבר העורך: לא זו הדרך \ ש. אביב
  • אסון “סעיף הנכד”: שני שליש מהעולים לישראל ב-2020 אינם יהודים
  • הימין האמריקאי טוב ליהודים” – האמנם \ ש.אביב
  • על “תרבות” ועל נאמנות פוליטית \ ש. אביב
  • פרשת שמות: בזכות נשים סרבניות
  • אחות מיילדת | פרשת שמות
  • נסיבות ירידת בת פרעה ליאור – עיון במקורות ספרות חז”ל
  • פרשת שמות ולידת משה
  • לוס אנג’לס קורסת בגלל הקורונה: “אנחנו עומדים בפני גל אדיר”
  • 4 הרוגים במהומות בוושינגטון; התחדשה הישיבה לאישור תוצאות הבחירות
  • Home
  • גלריה
  • דיעות
  • תרבות ואמנות
  • יהדות
  • הוליווד
  • חדשות
  • פרשת השבוע
  • 929 – תנך ביחד
  • פודקאסטים
  • Mabat Digitalic

בחסות הקורונה, מעסיקים הגבירו את הריגול אחר העובדים מאת ויקי אוסלנדר

Aug 13, 2020 מנהל Featured, חדשות 0


 

 

המעבר ההמוני לעבודה מהבית הרחיק בין עובדים למנהלים שלהם. כתוצאה, יותר ויותר מקומות עבודה מאמצים כלי מעקב דיגיטליים חדשים, שמאפשרים חדירה כמעט מוחלטת לעולמו של העובד. לפי דיווחים של כמה חברות המפתחות כלי מעקב כאלה, הן רשמו עלייה של עד פי שלושה בהכנסות

התוכנה של Time Doctor מצלמת את מסך המחשב או הסמארטפון של העובד במרווחי זמן קצרים וקבועים ושולחת אותם למעסיק. היא אפילו יכולה לצלם את העובד עם מצלמת המחשב; ב־Hubstaff נמדדת תנועת העכבר וקצב ההקלדה כדי לוודא רמות פרודוקטיביות גבוהות; Activtrak מחפשת פעילות חשודה של עובדים ובוחנת אותה בהקשר כדי לגלות “כוונות אמיתיות”; וב־InterGuard יכולים להתקין מערכות שעוקבות דקה אחר דקה אחר כל אפליקציה או אתר שהעובדים רואים ולסווג אותן לפי רמת היעילות שלהן למשימת המעביד.

 

מעסיקים יכולים אפילו לשתף חלק מהנתונים עם צד שלישי. “בנה אמון עם הלקוחות על ידי הצגת ההתקדמות בפרויקטים עם צילומי מסך ודיווחים”, מתהדרים באתר טיים דוקטור.

 

שלל מוצרים דיסטופיים אלו הופכים בחודשים האחרונים לסחורה החמה של מנהלים שנאלצו לעבור לעבודה בשלט רחוק. בשלהי מרץ זינק החיפוש בגוגל “ניטור עובדים” לשיא כל הזמנים וחברות תוכנה למעקב דיווחו על עלייה חדה של עד פי שלושה בלקוחות ובהכנסות.

 

איור: איתי רוהאיור: איתי רוה

 

 

“ראינו עלייה מאסיבית במספר האנשים שזקוקים לפלטפורמה שלנו”, אמר באפריל מנכ”ל Hubstaff דייב נבוג ל־NPR. “אנו מעריכים ששינויים אלה עשויים להישאר כאן לתמיד. אנשים מתנהגים טוב יותר כשהם יודעים שיש את הכלים האלו. כולנו מתנהגים טוב יותר כשמישהו צופה”. מנכ”לית ActivTrak ריטה סלוואג’י ציינה לוול סטריט ג’ורנל כי כמות הפניות מצד לקוחות חדשים היתה “מטורפת”, לצד הרחבת שירותים שלקוחות קיימים ביקשו.

 

השירותים האלה מוצאים היום את דרכם אל המוני בעלי עסק מבולבלים ומפוחדים, שחוששים לאבד את השליטה והפיקוח על המוני העובדים שמסוגרים בבתיהם. לא רק החשש מתמרץ את המנהלים. יש שיגידו שגם – ובעיקר – הפיתוי הגדול ביכולת לעקוב, לנטר ולנהל את העובדים בלחיצת כפתור מרחוק, ממש מתוך הסלון שלהם.

 

בקרב העובדים, הדבר מעורר חששות כבדים. רוב התלונות על עבודה מהבית מתמצות בתשישות מפגישות דיגיטליות, רבים חוששים שבחסות המגפה מתהווה נורמה חדשה של מעקב פולשני ובלתי פוסק – בלי שמתנהל דיון אמיתי על גבולות מהפכת הפיקוח בעידן הדיגיטלי. אם וכאשר הדיון הזה יתקיים, סביר להניח שכל מאמץ לשנות ולתקן את המצב יהיה כמו לנסות להחזיר משחת שיניים בחזרה אל השפופרת. ובהחלט יהיה צורך לתקן.

 

“הטכנולוגיה אינה טובה או רעה, אך היא גם אינה ניטרלית”, אמר ל”כלכליסט” איוון מנוקא, פרופסור לכלכלה בינלאומית מאוניברסיטת אוקספורד. “הכל תלוי בהקשר שבו היא מוטמעת. בהקשר שבו רוב האנשים צריכים למצוא עבודה כדי לשרוד, ושהעלויות הקשורות לאובדן תעסוקה גדלות והולכות, מה שהטכנולוגיה הזו מייצרת בהכרח זו עלייה נוספת בכוחם של המעסיקים על העובדים. וזו חורגת מכל השפעה שיכולה היתה להיות מועילה”.

 

מנוקא (Manokha) הפך בשנים האחרונות לאחד הקולות המובילים נגד טכנולוגיות מעקב אחר עובדים. “כיום מעסיקים יכולים לעקוב אחר כל המידע על ביצועי העובד ולרשום אותו. המפקח תמיד מסתכל. עובדים, שמודעים למעקב והדירוג הבלתי פוסק עליהם, שואפים לעמוד במטרות, לתפקד טוב יותר מאחרים ותמיד לרשום ביצועים טובים. אולם יש לכך השלכות שליליות מכריעות, כמו רמות לחץ וחרדה גבוהות, שמובילות לעתים קרובות לשחיקה ולכך שעובדים יאמצו פרקטיקות לא בטוחות שעלולות לסכן אותם ואחרים, כמו נהגי משאיות שממשיכים לנסוע גם כאשר יש צורך במנוחה ושינה”.

 

חלמת? נתפסת

כל אחת מתוכנות המעקב הקיימות כיום בשוק מציעה שורה של כלים למעקב אחר העובדים — פיזית ודיגיטלית. המידע הזה נאסף ומנותח על ידי אלגוריתמים, שתוכנתו לזהות כל בעיה בביצועים. בין היתר, חלק מהכלים מאפשרים למעסיקים להחליט אם לתת לעובדים גישה לפלטפורמות ואתרים מסוימים; לעקוב על זמן פעילות באתרים, אפליקציות ותוכנות; לנטר כמה זמן עובדים נמצאים על המחשב, בטלפון, בפגישות, ליד השולחן, מחוץ למשרד או בחללים משותפים – והכל מפולח לפי עובדים ספציפיים, צוותים, ימים, חודשים ושנים.

 

חלק מהתוכנות יכולות לשלוח הודעות נוכחות אוטומטיות אם הן מזהות שהעובד לא על המחשב זמן מוגדר מראש. הן יכולות גם לשלוח התראה למעסיק אם עובד הכניס התקן USB למחשב או נכנס לרשת חברתית והתחיל לצפות בסרטונים של חתולים. הכל מתועד, שום דבר לא עובר מתחת לרדאר, הממצאים כולם מאוחסנים דיגיטלית וניתן לחפש בכל בזמן אמת באמצעות גרפים פשוטים, טבלאות וצילומי מסך.

הבוס הגדול רואה הכל

כמה מזה חוקי? לפי היועץ המשפטי של התנועה לזכויות דיגיטליות עו”ד יהונתן קלינגר, “הכלל הוא שיש להבדיל בין סוגי שימושים. הראשון הוא מה שנקרא ‘תיבה פרטית’, כשהעובד משתמש בטלפון או במחשב פרטיים לצורכי עבודה. במצב זה למעסיק אסור אפילו לבקש להתקין תוכנת מעקב או להגיד שאם הוא רוצה להתחבר לרשת הארגונית הוא חייב להתקין תוכנה מסוימת – גם אם יש הסכמה מלאה מצד העובד. אבל, אם המעסיק נתן לפטופ או טלפון סלולרי, צריכים להתקיים שני כללים כדי שהוא יוכל להתקין על המכשיר תוכנת ריגול כלשהי: אסור לעובד להשתמש במכשיר לשימוש פרטי והעובד חייב לתת את הסכמתו לכל צפייה ספציפית בחומר. כלומר, גם אם המידע נאסף, עדיין צריך את הסכמת העובד לחיטוט בו. המעקב קל יותר כשיש מחשב שיתופי בעבודה, שעליו כולם יכולים לעבוד. אם כתוב עליו שהוא מנוטר, מותר למעסיק להפעיל עליו מדיניות ניטור קבועה”.

 

הכללים הישראלים מקלים ביחס לאירופה, למשל, שם מדינות רבות אוסרות בתכלית ניטור שוטף של תקשורת עובדים ומתירות זאת רק בנסיבות מצומצמות מאוד, כמו חשד קונקרטי לגבי עובד מסוים. מדינות אחדות, כמו גרמניה ואיטליה, דורשות כי המעסיק יתייעץ עם איגודים או גופים אחרים המייצגים את העובדים לפני שהם מתקינים אמצעי ניטור ומעקב.

 

“מעקב כמעט מוחלט”

 

“היום היכולת של ההנהלה לעקוב אחר כל כוח העבודה, לקבל מידע מפורט על כל עובד בנפרד ועל הביצועים של הצוות כולו היא כמעט מוחלטת”, הוסיף מנוקא. “המפקח תמיד נוכח ותמיד נראה, גם כאשר הוא נעדר לחלוטין ממקום העבודה. זה חסר תקדים בהיסטוריה האנושית”.

 

המעקב הבלתי פוסק אחר בני אדם בעידן הדיגיטלי מייצר לולאה אינסופית שגורמת למעסיקים לבחון את יעילות העובדים יותר ויותר דרך מדדים ומידע. הבעיה היא שהנתונים לא באמת יכולים לתפוס ולתאר את התרומה הייחודית של כל עובד ועובדת. מה שאולי נראה למעסיק כמו גלישה חסרת תכלית באינטרנט לכמה דקות יכולה להיות רגע של אוורור או חיפוש רעיונות יצירתיים ממקורות לא צפויים.

 

המעקב מייצר עוד לולאה אינסופית: ככל שהמעסיק רוצה לדעת יותר על העובד, כך הצורך של העובדים בעצמאות ובחופש ממדדים של מעסיקים דוחף אותם לנסות להיות פחות ופחות נראים. וככל שהעובדים מנסים להסתתר, כך מעסיקים רוצים להגביר את המעקב. מייקל אנטבי, פרופסור להתנהגות ארגונית מאוניברסיטת בוסטון, מכנה את התופעה “מעקב שמגשים את עצמו”.

 

ואם כל זה לא מספיק, מחקרים מצביעים על כך שהמעקב עלול לפגוע בדיוק בדבר שהיה אמור לשפר: הפריון. ב־2017 קבע המשרד להערכה טכנולוגית של הקונגרס האמריקאי כי “יש סיבה להאמין שניטור אלקטרוני על כמות או מהירות העבודה תורם ללחץ ולמחלות הקשורות ללחץ”. בדיוק אותו הלחץ לעמוד במדדים כשמעליך מעסיק רואה־כל דוחף את העובדים לעבוד יותר שעות ובמאמץ גדול יותר – אך הדבר לא תמיד מתבטא בתפוקה גדולה יותר.

 

צמד אנתרופולוגים מאוניברסיטת ייל מצאו במחקר מ־2013 כי מעקב יוצר פעמים רבות “תרבות שבה אנשים משנים את ההתנהגות שלהם כדי שיתאימו למכונות, ולא להיפך”. כלומר, עובדים מקבלים החלטות לגבי מה שהם יודעים שהאלגוריתם רוצה שהם יעשו, ולא לפי שיקול דעתם – דבר שסופו בשחיקת יכולתם לפעול כאינדיבידואלים. מחקר מ־2001 מאוניברסיטת פרדו מצא כי ניטור עובדים מייצר אצלם תחושה של אובדן שליטה בחוויית העבודה ומערער את הביטחון ואת איכות העבודה. מחקר של Data & Society מ־2019 מצא כי איסוף נתונים מאסיבי מקל על המעסיקים לקצץ בשכר העובדים, בעיקר קבלנים או עצמאיים, בזמן חישוב תשלומי המשכורת.

 

 

איוון מנוקא, פרופ’ לכלכלה בינלאומית מאוניברסיטת אוקספורד

 

שבב בעור תמורת חולצה

 

כיום, חורץ מנוקא, יש מגמה ברורה של אימוץ אמצעים אלו ביותר ויותר מגזרים, כמעט ללא התנגדות מצד העובדים. “גם כשמדובר בטכניקות מעקב פולשניות ביותר כמו מיקרו־צ’יפינג – החדרת שבב בגודל גרגיר אורז מתחת לעור העובדים כדי לאפשר להם להפעיל מדפסות, לפתוח דלתות וכמובן גם לעקוב אחר כל התנועות שלהם – לא רק שההתנגדות נעדרת, העובדים מאמצים אותה בשמחה”.

 

זו אינה הגזמה. ב־1 באוגוסט 2017 עובדי Three Square Market הוזמנו למסיבה בחצר המטה בוויסקונסין. בין מינגלינג למיניגלינג, עובדי חברת המכונות האוטומטיות מוויסקונסין הוזמנו לאמן קעקועים מקומי כדי שיחדיר להם שבב בין האגודל לאצבע. השבב אפשר להם לפתוח דלתות משרדים, לרכוש מהמכונות האוטומטיות ולהיכנס למחשבים ללא סיסמה. כיום, ל־72 מ־90 עובדי החברה נושאים יש שבב מתחת לעור, שעוקב אחרי מיקומם. בתמורה, הם קיבלו חולצה עם הכיתוב “I Got Chipped”. פעם אסירים משוחררים נאלצו להרכיב צמיד ניטור, היום עובדים מוותרים על הפרטיות תמורת חולצה.

 

בניגוד לדיון הביקורתי המתנהל באקדמיה, הדיון בעסקים עצמם פשטני ונחרץ: אי אפשר לסמוך על כל העובדים ומי שעושה את עבודתו נאמנה, אין לו מה לדאוג. ואם למישהו לא נוח שמנטרים אותו, מה זה בעצם אומר עליו בעצם? התפרצות הקורונה והמעבר לעבודה מהבית רק החריף את חוסר האיזון ביחסי הכוחות בין עובדים למעסיקים. זה נכון במיוחד לאור גל האבטלה העולמי העצום, שמותיר בידי העובדים פחות ופחות אמצעי מיקוח.

 


  • tweet
אני ישראלי שמצביע לרפובליקנים כי זה למה אני ישראלי שמצביע לדמוקרטים \ שמואל אביב

מנהל

Related articles
  • צניחה בסיוע החוץ לרשות הפלסטינית
    צניחה בסיוע החוץ...

    Aug 14, 2017 0

  • הפתרון המושלם לסכסוך הישראלי עם עזה \ עו”ד יוסף אבישר
    הפתרון המושלם לסכסוך...

    Jan 21, 2021 0

  • פרשת וארא שבע המכות
    פרשת וארא שבע המכות

    Jan 18, 2021 0

  • אם אלוהים היה בעצם אישה | פרשת וארא
    אם אלוהים היה בעצם...

    Jan 18, 2021 0

  • על המכות – פרשת וארא
    על המכות – פרשת...

    Jan 18, 2021 0

More in this category
  • הפתרון המושלם לסכסוך הישראלי עם עזה \ עו”ד יוסף אבישר
    הפתרון המושלם לסכסוך...

    Jan 21, 2021 0

  • הימין האמריקאי טוב ליהודים” – האמנם \ ש.אביב
    הימין האמריקאי טוב...

    Jan 13, 2021 0

  • לוס אנג’לס קורסת בגלל הקורונה: “אנחנו עומדים בפני גל אדיר”
    לוס אנג’לס קורסת...

    Jan 10, 2021 0

  • 4 הרוגים במהומות בוושינגטון; התחדשה הישיבה לאישור תוצאות הבחירות
    4 הרוגים במהומות...

    Jan 10, 2021 0


Your Comment/התגובה שלך Cancel reply

דבר העורך: לא זו הדרך \ ש. אביב

יושב מול המסך ומנסה לתמצת את המחשבות שלי לכותרת קצרה, שתגדיר במספר מילים את תוכן הדברים. לפעמים לוקח יותר זמן למצוא את הכותרת הנכונה, מאשר הזמן הנחוץ לכתיבת המאמר כולו. שכן כתיבת המאמר שוטפת וקלילה, והמילים זורמות מהמחשבה אל המקלדת בקצב החשיבה, ואילו הכותרת מאלצת את הכותב לעצור ולחשוב.

להמשך קריאה

אסון “סעיף הנכד”: שני שליש מהעולים לישראל ב-2020 אינם יהודים

האסון של “סעיף הנכד”: דווקא החוק שנועד לבטא את אופייה היהודי של המדינה, הופך לשער להתאזרחות מהירה של לא יהודים ונוגס ביהדותה של המדינה

66 אחוזים מהעולים לישראל על פי חוק השבות ב־2020 לא היו יהודים. כך פרסם השבוע המרכז למדיניות הגירה ישראלית, בהתבסס על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הנתון המדהים הזה חייב להדליק נורה אדומה בוהקת אצל כל העוסקים בנושא, ולקרוא לחשיבה מחודשת על מדיניות העלייה

להמשך קריאה

פרשת השבוע

אנשים בחדשות

מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני נחת במוסקבה – ונעצר

נבלני, דקות לפני מעצרו // צילום: איי.אף.פי

קודם לכן, מטוסו של מתנגד השלטון, שהורעל ואושפז, הוסט ממסלולו ונאלץ לנחות בשדה תעופה אחר, ככל הנראה בשל הפגנת תומכיו של נבלני ביעד המקורי

כחמישה חודשים לאחר שהורעל ואושפז: מטוסו של מנהיג האופוזציה הרוסי אלכסיי נבלני נחת הערב (ראשון) בשדה התעופה שרמטייבו מצפון למוסקבה, זאת לאחר שהוסט על ידי רשויות התעופה ברוסיה. זמן קצר לאחר הנחיתה הוא נעצר.

להמשך קריאה

בנג’מין דה רוטשילד, בן למשפחת הבנקאים הידועה, הלך לעולמו בגיל 57

היה נינו של “הנדיב הידוע”. בנג’מין דה רוטשילד

המיליארדר הצרפתי מת אתמול בביתו, לאחר שחווה התקף לב • היה נינו של אדמונד דה רוטשילד, “הנדיב הידוע”, שתרם ליישוב היהודי בעלייה הראשונה

בנג’מין דה רוטשילד, בן למשפחת הבנקאים הצרפתייה הידועה, הלך אתמול (שישי) לעולמו בגיל 57, לאחר שחווה התקף לב.

דה רוטשילד, שהיה יושב ראש קבוצת אדמונד דה רוטשילד, הותיר אחריו את אשתו, אריאן (בנקאית ופילנתרופית, סגנית נשיא תאגיד האחזקות של משפחת רוטשילד), ואת ארבעת בנותיהם.

הבנקאי מת בביתו, הנקרא שאטו דה פרני, שזוכה לפעמים לכינוי “ארמון רוטשילד” בשל גודלו, הנמצא בג’נבה שבשווייץ. המבנה שייך למשפחת רוטשילד מאז אמצע המאה ה-19.

להמשך קריאה

גרמניה: נבחר מחליפה של אנגלה מרקל ארמין לאשט

ארמין לאשט, ראש ממשלת מחוז מורד ריין-ווסטפליה, זכה ברוב הקולות של צירי המפלגה הנוצרית-דמוקרטית • הצהיר על קו קשוח יותר במאבק בקורונה

ארמין לאשט, מקורבה של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, יירש את מקומה של הקנצלרית בראש המפלגה הנוצרית-דמוקרטית לאחר שזכה ברוב קולות צירי ועידת המפלגה, שנערכה בסוף השבוע לראשונה באופן דיגיטלי.

לאשט, 59, ראש ממשלת מדינת המחוז מורד ריין-ווסטפליה, זכה בסיבוב ההצבעה השני ב-521 קולות מבין 1001 צירי הועידה, מול 466 שקיבל יריבו הראשי, פרידריך מרץ, ראש הזרם השמרני יותר במפלגה הנוצרית-דמוקרטית. עדיין אין ודאות שלאשט יהיה מועמד השמרנים לכהונת הקנצלר בבחירות הכלליות הבאות בספטמבר. שכן, קיימת אפשרות שהשמרנים יחליטו להריץ בראשם את ראש המפלגה הנוצרית-סוציאלית, המפלגה הקטנה יותר ב”איחוד השמרנים”, מרקוס זודר, ראש ממשלת מגינת המחוז בוואריה.

להמשך קריאה

הפלשתינים: “יש חלופות לקלפיות במזרח ירושלים”

יו”ר ועדת הבחירות ברשות הפלשתינית

יו”ר ועדת הבחירות הפלשתיניות אמר כי נבחנות אפשרויות של הצבעה אלקטרונית או הצבת קלפיות בשטחי הרשות, במקרה שישראל תמנע זאת

הבחירות ברשות הפלשתינית: כלי התקשורת הפלשתיניים הרשמיים ציטטו היום (ראשון) את יו”ר ועדת הבחירות המרכזית, חנא נאסר, אשר לדבריו פועל יחד עם חברי הוועדה כדי לעקוף את האפשרות שישראל תמנע את קיום ההצבעה במזרח ירושלים.

“אנחנו מרכזים מאמצים כדי לאפשר את הליך הבחירות במזרח ירושלים”, אמר נאסר, “יש לנו חלופות שיאפשרו את השתתפות התושבים הפלשתינים בהליך ללא פריסת קלפיות”.

להמשך קריאה

רואים עולם

כדי להישאר רלוונטי, נבלני לקח הימור נועז מול פוטין

התזמון של מנהיג האופוזיציה הרוסי לא ברור, אך ייתכן שרצה להימנע מדעיכת השפעתו לפני הבחירות לפרלמנט בספטמבר. בנוסף לכך, גם חילופי השלטון בארה”ב עשויים היו לדרבן אותו לאתגר פעם נוספת את נשיא רוסיה וההתפתחות בפרשה תחריף את המתיחות בין מוסקבה למערב

הקרמלין מרבה לזלזל בחשיבותו של מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני, אך מבצע ההטעיה של הרשויות אתמול מעיד על דאגה של הנשיא ולדימיר פוטין. אילו אכן היה “אף אחד”, כפי שלעג לו פוטין בחודש שעבר כשהתנער ממבצע החיסול, הטיסה של נבלני מברלין למוסקבה לא הייתה מוסטת ברגע האחרון לנמל תעופה אחר כדי להימנע ממפגן תמיכה במי שהיה על סף מוות בעקבות הרעלתו בגז עצבים.

להמשך קריאה

אלפי מהגרים ממרכז אמריקה מנסים להגיע לארה”ב: “איבדנו הכול”

כוחות הביטחון בגואטמלה מנעו משיירה גדולה לחצות את הגבול בדרך למקסיקו, ומשם לגבול עם ארה”ב. המצב באזור החמיר מאז ששתי סופות הוריקן זרעו הרס רב באזור בנובמבר, והמהגרים קיבלו עידוד מכניסת ביידן – אך בממשלו מבהירים כי המדינוית לא תשתנה באופן מידי

כוחות הביטחון של גואטמלה בלמו שיירה של מהגרים עם אלות וגז מדמיע כדי למנוע מהם להמשיך להתקדם לעבר ארצות הברית. הממשלה אמרה כי היא לא תקבל “תנועות המוניות לא חוקיות”, אחרי שאתמול (ראשון) היא עצרה אלפים ליד הגבול עם הונדורס שעושים את המסע המסוכן ברגל.

כ-7,000 מהגרים, רובם מהונדורס, נכנסו למדינה בימים האחרונים אחרי שנמלטו מהעוני והאלימות בארצותיהם. הם מקווים להגיע למקסיקו, ומשם לגבול עם ארצות הברית. הנשיא הנבחר ג’ו ביידן הבטיח לבטל את ההגבלות התקיפות של הנשיא היוצא דונלד טראמפ, אבל גורמים בממשלו, שייכנס לתפקיד ביום רביעי, אמרו כי מדיניות ההגירה לא תשתנה בן לילה.

להמשך קריאה

הפיצוץ בנמל ביירות: הקשר הסורי לרכש הכימיקלים מעלה שאלות חדשות

תחקיר לבנוני ומסמכים מבריטניה מעלים כי החברה שרכשה את האמוניום החנקתי שהחריב את הנמל הייתה קשורה לשני אנשי עסקים סורים המקורבים לאסד ונמצאים תחת סנקציות אמריקניות. האם החומר, המשמש לדישון אך גם לייצור חומרי נפץ, היה מיועד בכלל לסוריה?

החברה שרכשה את האמוניום החנקתי שהתפוצץ בנמל ביירות בקיץ שעבר הייתה על פי החשד קשורה לשני אנשי עסקים סורים שנמצאים תחת סנקציות אמריקניות.

לפי תחקיר של העיתונאי הלבנוני פיראס חתום, ששודר בערוץ אל-ג’דיד בסוף השבוע, החברה “סבארו” שרכשה את החומר הכימי ב-2013 מחזיקה בכתובת בלונדון יחד עם חברות הקשורות לג’ורג’ חסוואני ועימאד חורי. השניים, כמו גם אחיו של עימאד, מודלאל, נמצאים תחת עיצומים אמריקניים בשל תמיכתם בנשיא בשאר אסד. לכולם יש אזרחות סורית-רוסית.

להמשך קריאה

חשש ל”מתקפה מבפנים” בהשבעת ביידן: ה-FBI בודק אלפי חיילים בוושינגטון

אלף אנשי המשמר הלאומי נפרסו בבירה אחרי המהומות בקפיטול, והבולשת הצטרפה להליך הסינון של הצבא כדי לאתר כל גורם קיצוני אפשרי. מזכיר הצבא הרגיע כי לא אותרו בעיות חריגות בשלב זה. “אין מקום לקיצוניות בצבא”

ה-FBI עורך בדיקות לכל 25 אלף כוחות המשמר הלאומי שייפרסו בוושינגטון לקראת השבעת הנשיא הנבחר ג’ו ביידן ברביעי – זאת מחשש בקרב גורמי ביטחון מפני “מתקפה מבפנים” של אחד המשתתפים בטקס. הרשויות הגבירו את הכוננות בבירת ארצות הברית אחרי מחדל האבטחה החמור בתחילת החודש, אז הסתערו תומכיו של הנשיא היוצא דונלד טראמפ על גבעת הקפיטול בניסיון לסכל את הניצחון של ביידן.

מזכיר הצבא, ראיין מקארתי, אמר לסוכנות הידיעות אי-פי כי הגורמים הבכירים מודעים לסכנה הפוטנציאלית, וכי המפקדים הונחו לפקוח עין על בעיות שונות בקרב הכוחות שלהם. הוא אמר כי אנשי המשמר הלאומי מקבלים הכשרה כיצד לאתר איומים בתוך שורותיהם.

להמשך קריאה

כוננות גבוהה בארה”ב לקראת הפגנות של תומכי טראמפ: “מוכנים לגרוע מכל”

גורמי אכיפת החוק מתכוננים לצעדות שייערכו תומכי טראמפ בכל 50 ערי הבירה של המדינות השונות, לקראת טקס השבעת ביידן בשבוע הבא. אלפי חיילי המשמר הלאומי הוצבו ברחובות וושינגטון, וכל אזור הקפיטול נסגר למבקרים. חמוש מוירג’יניה נעצר בוושינגטון, כשניסה להסתנן להשבעה

ורמי אכיפת החוק בארצות הברית מתכוננים לצעדות שייערכו תומכי טראמפ בכל 50 ערי הבירה של המדינות השונות. כוחות משטרה מקימים מחסומים וכוחות המשמר הלאומי הוצבו כדי למנוע התקפה אלימה כמו זו שזעזעה את העולם ב-6 בינואר. ה-FBI הזהירו את המשטרות המקומיות מפני הפגנות אפשריות בכל אחד ממתחמי הקפיטול במדינות השונות מ-16 בינואר, ועד להשבעת הנשיא הנבחר ג’ו ביידן ב-20 בינואר.”.

להמשך קריאה

Copyright 2020 | MabatUSA.com | All rights reserved