Mar 07, 2021 מנהל Featured, פוליטיקה 0
מי יודע שבשקט בשקט הולך ונוצר דו שיח ישראלי פלסטינאי שבא מלמטה – כלומר לא דו שיח של פוליטיקאים חרשים ואלמים שהאינטרס האישי עומד מבחינתם מעל הכל, אלא דו שיח בין עמך לעמך. מסתבר שיש לא מעט אנשים, או אולי עדיף לקרוא להם בני אדם, שמעוניינים להדבר, והחותרים ליצור מנגנון שיאפשר חיים ביחד – חיים של יצירה חיובית, חיים ללא שפיכות דמים וללא שנאת חינם. אכן יש בני אדם כאלה, ומגבלות הקורונה מאלצות אותם להפגש למפגשי סיעור מוחות בזום, שבהם הם דנים בסוגיות משותפות חשובות, שמוכיחות את הצורך החיוני והבלתי ניתן להכחשה במכנה משותף ביניהם.
המפגשים האלה מתאפיינים במשחקי תפקידים. מתנדבים מקרב המשתתפים משחקים את תפקידי ראש ממשלת ישראל, ראש הראשות הפלסטינאית, ראש החמאס, נשיאי ארה”ב רוסיה וסין, הקנצלר הגרמני, ראש הממשלה הצרפתי, מזכ”ל האום, ומחוקקים מן השורה בבתי המחוקקים הישראלי והפלסטינאי. יוזם המפגשים האלה הינו עו”ד הדין יוסף אבישר – מקים ומייסד גוף הקרוי “הקונפדרציה הישראלית – פלסטינאית”, והוא האיש שגם מארגן את המפגשים, ומציע את הנושאים לדיון.
במפגש – דיון האחרון השתתפו ישראלים ופלסטינאים רבים מכל העולם. הנושא הראשון על סדר היום היה פניה למזכ”ל האום בבקשה להכיר בקונפדרציה הישראלית – פלסטינאית כממשלה משותפת לישראל ולפלסטינאים. הבקשה הוגשה ללא התנגדות על ידי המשתתפים ששיחקו את ראש ממשלת ישראל, ראש החמאס והנשיא הפלסטינאי. מזכ”ל האום קיבל את הבקשה והסכים להעלות אותה לדיון במועצת הבטחון שאשרה את הלגיטימיות של הממשלה המשותפת.
נושאים נוספים על סדר היום היו הסבת מבנה מחסום הביקורת בקלאנדיה, למרכז חינוכי ומסחרי. יצירת רכבת מהירה שתחבר את העיר עזה עם נמל תעופה בינלאומי, ועם נמל שיוקמו בגבול של ישראל ורצועת עזה, שישרתו את ישראל, רצועת עזה והראשות הפלסטינאית. ההצעה התקבלה ברוב קולות.
עוד דנו המשתתפים והעבירו הצעת חוק להקמת משרד קשר בין ממשלות ישראל, הראשות הפלסטינאית והחמאס שיסייע בתקשורת בין שלשת הגורמים הנ”ל.
על פי חוקת הקונפדרציה, יש לממשלות השותפות בה זכות וטו על כל אחת מהחלטות הפרלמנט המשותף. למרות שלראש החמאס היו השגות בקשר להקמת רכבת מהירה, ההחלטה עברה ללא התנגדות הדמויות ששיחקו את מחוקקי המדינות המשתתפות וראשיהן.
בסיום הדיון נערך סקר בקרב משתתפיו, שנועד לשקף את דעת המשתתפים באשר לסיכויים שאזרחי ישראל והאזרחים הפלסטינאים, יסכימו להשתתף בבחירות אמת לפרלמנט ולממשלת הקונפדרציה. רוב הממשתתפים הסכימו שבמידה ובחירות כאלה יערכו, ישתתפו בהן יותר פלסטינאים מישראלים, אבל אחוז ההצבעה הכללי ינוע בין 50 ל 60 אחוזים. המספרים האלה כמובן מבוססים על תחושותיהם ודעותיהם של במשתתפים ולא על סקר דעת קהל מקצועי כלשהו.
אולי כאן המקום לספק מעט מידע לגבי חוקת הקונפדרציה המוצעת. כאמור, החוקה מציעה הקמת גוף מחוקק וממשלה משותפים לפלסטינאים ולישראלים – שהוא ממשל הקונפדרציה, בצד הממשלות הסוברניות הקיימות שלהם. הממשלה והפרלמנט האלה יפעלו כממשל משותף לשני העמים, שכאמור לא אמור להחליף את הממשלים הקיימים, אלא לעבוד אתם בשיתוף פעולה.
על פי חוקת הקונפדרציה, יוקם בית מחוקקים בן 300 חברים, שיבחרו בבחירות אישיות ב 300 אזורי בחירה בשטח הכולל של ישראל, רצועת עזה והגדה המערבית.
כדי להעביר החלטות וחוקים יהיה צורך ברוב של 55% מהמחוקקים הישראלים ו 55% מהמחוקקים הפלסטינאים. אחרי שהחוק יתקבל, הוא יועבר לממשלות השותפות בקונפדרציה, שתהיה להן הזכות להטיל עליהן וטו. למעשה במידה מסויימת המנגנון הזה דומה למערכת היחסים בין הקונגרס לסנט של ארה”ב, שבה לא ניתן להעביר חוק ללא הסכמת שני הבתים על הנוסח שלו. כמובן שבמידה ושתי הממשלות או אחת מהן לא יטילו וטו על הצעת החוק שעברה בפרלמנט של הקונפדרציה, ההצעה תהפוך לחוק בשתי המדינות.
חשוב לציין שוב שחברי הפרלמנט של הקונפדרציה יהיו אנשים “מן השורה”, שיעמידו את עצמם לבחירה המחוזות מגוריהם. הבוחרים יוכלו להחליט מיהו המועמד המקובל עליהם, ללא כל קשר להשתייכות מפלגתית. כתוצאה, הקשר בין הנבחרים לבוחרים יהיה מיידי ובלתי אמצעי, כפי שדמוקרטיה אמיתית צריכה להיות.
ארגון הקונפדרציה מתכוון להמשיך במפגשי סיעור המוחות בפרלמנט הוירטואלי באמצעות ה”זום”, כשהמפגש הבא יתקיים ביום חמישי ה 11 למרץ הקרוב בשעה 7:00 בערב על פי שעון ירושלים, 5:00 בערב על פי שעון לונדון, 12:00 בצהרים על פי שעון ניו יורק, ו9:00 בבוקר על פי שעון החוף המערבי של ארה”ב.
למעוננינים להשתתף בדיון, אנא הרשמו מראש באתר
ותקבלו בזמנה והוראות השתתפות.
Aug 14, 2017 0
Apr 13, 2021 0
Apr 13, 2021 0
Apr 13, 2021 0
Apr 12, 2021 0
Apr 13, 2021 0
Apr 13, 2021 0
Apr 12, 2021 0
Apr 03, 2021 0
ההצלחות הדמוקרטיות במערכות הבחירות האחרונות בארה”ב לא נותנות מנוח למושלים ובתי מחוקקים במדינות ארה”ב – הנשלטות על ידי המפלגה הרפובליקנית. המפלגה הרפובליקנית נאלצת לאחרונה להתמודד עם העובדה שהרכב האוכלוסיה בארה”ב משתנה, ושכוחם האלקטורלי של המצביעים השחורים וההיספאנים משנה את שיווי המשקל לטובת הדמוקרטים במדינות שנחשבו עד לאחרונה כמבצרים רפובליקנים. סגן מושל טקסס אמר לאחרונה בטון בלתי מתנצל ש”אם לא נעשה משהו, לא נוכל לנצח את הדמוקרטים בבחירות”.
מדינת ג’ורג’יה מהווה מיקרוקוסמוס של התופעה, או אם תרצו ניר הלקמוס שלה. בג’ורג’יה שתמיד הייתה מבצר רפובליקני בלתי מנוצח, הצליחה סטייסי אברמס, מועמדת דמוקרטית שחוה למשרת המושל, להפסיד למועמד הרפובליקני במספר קולות זעום. המועמד הרפובליקני כיהן כשר הפנים של מדינת ג’ורג’יה לפני הבחירות, ושבתוקף תפקידו היה ממונה על סדרי הבחירות וארגון יום הבחירות. בתוקף תפקידו הוא ביצע מהלכים שהקשו מאוד על תושבי המחוזות השחורים וההיספאנים את הגישה לקלפיות, צמצם את מספר הקלפיות והגביל את שעות הפעולה שלהם. למרות כל מאמציו אלה, בתום ספירת הקולות התברר שהוא ניצח ביתרון של פחות מ 5000 קולות. שנתיים מאוחר יותר הצליחו הבוחרים הדמוקרטים של ג’ורג’יה להתגבר על כל המכשולים שהושמו בפניהם, ובפעם הראשונה בהיסטוריה במדינה, נשלחו אל הסנט שני נציגים דמוקרטים. אם זה לא מספיק כדי לעוור את עיני ההנהגה הרפובליקנית מזעם, אחד מהסנטורים הנבחרים הינו כומר שחור, והשני יהודי. כל זה אחרי שביידן הדמוקרט הוכרז כמנצח הרשמי בבחירות לנשיאות, אחרי ספירות חוזרות ונשנות. יש לציין כאן שבין יתר הבעיות המשפטיות שאתן נאלץ היום טראמפ להתמודד, הינה הניסיון המוקלט שלו לשכנע את סגן המושל של ג’ורג’יה בשיחה טלפונית “למצוא” את מספר הקולות הדרוש כדי להכריז עליו כעל המנצח.
‘דרך ארץ קדמה לתורה’, לימדו אותנו”. האחים וואליד (משמאל), אחמד וחאלד אבולעפיה
לצד הפיתות והבייגלה ששמם יצא למרחקים, ברמדאן תמצאו אצלם מאפי גבינה וביצים לשבירת הצום, בחנוכה סופגניות, ובחג המולד – מתוקים בדמות סנטה קלאוס • “אני לא מאמין בדת, אני מאמין באנוש”, אומר וואליד אבולעפיה, שבניחוח המאפים שלו ושל אחיו נישאת רוח של שלום
זה קרה בדיוק לפני 20 שנה, במוצאי פסח 2001. מחלון המאפייה של משפחת אבולעפיה, שהיתה סגורה כל החג, עלתה עננה מהבילה של בצק חם, שוטפת את רחוב יפו, מעירה את הנחיריים של המהלכים בכיכר השעון. ריח של פיתות טריות, בדרכן לתפוס את אלו שחטפו חוגגי המימונה.
לדברי פרקליטו, מלבד לפריצות הדיסק, למנהיג האופוזיציה הרוסי יש בליטה בעמוד השדרה והוא אף מתחיל לאבד את התחושה בידיו
מנהיג האופוזיציה הרוסי הכלוא אלכסיי נבלני סובל משתי פריצות דיסק בעמוד השדרה – כך אמר אתמול (חמישי) עורך דינו ואדים קובזב.
הפרקליט קובזב מסר לסוכנות הידיעות אינטרפקס כי מלבד לפריצת הדיסק שהרופאים מצאו, לנבלני יש גם בליטה בעמוד השדרה והוא מתחיל לאבד את התחושה בידיו, זאת לאחר שדווח לאחרונה שהכאבים מקרינים לרגליו.
יו”ר המועצה לניתוח היחסים הבינלאומיים של אזרבייג’ן, פאריד שפייב
יו”ר המועצה לניתוח היחסים הבינלאומיים של באקו, פאריד שפייב, באירוע לציון 29 שנים לכינון היחסים בין המדינות: “אנחנו צריכים לשדרג את יחסינו”
ישראל ואזרבייג’ן חגגו אתמול (רביעי) בצהריים 29 שנים לכינון היחסים הדיפלומטיים בין המדינות. השנה החולפת היתה המוצלחת מכולן, כשבמלחמת נגורנו-קרבאך השנייה – באקו השיבו לשליטתם שטחים נרחבים שמאז המלחמה הראשונה בחבל, ארמניה שלטה בהם.
המנהיג העליון הודה בפני תומכיו כי מדינתו מתמודדת עם “אתגרים רבים חסרי תקדים” • בעבר כבר התנצל בדמעות על כישלונותיה של הממשלה
שליט צפון קוריאה, קים ג’ונג און, הודה כי מדינתו נמצאת “במצב הגרוע ביותר אי פעם” במהלך כינוס של מפלגת השלטון שנערך היום (רביעי) – כך לפי דיווחים בסוכנויות ידיעות מקומיות. לדבריו, צפון קוריאה מתמודדת עם “אתגרים רבים חסרי תקדים”.
כידוע, הכלכלה הצפון קוריאנית נמצאת כבר שנים במצב קשה, בעקבות הנהגה כושלת וסנקציות אמריקניות שהוטלו בשל תוכנית הגרעין. גם הסגר שהחל כתוצאה ממצב התחלואה הקורונה במדינה לא מיטיב עימה מבחינה כלכלית.
אנדרו ג’וליאני אמר לשבועון אמריקני: “אני המועמד הנכון לתפקיד המושל” • בבחירות 2022 הוא צפוי להתמודד מול קואומו, שצל כבד מרחף מעל כהונתו
אנדרו ג’וליאני, בנו של עורך דינו של טראמפ רודי ג’וליאני שאף שימש בעצמו כעוזרו של נשיא ארה”ב הקודם, מתכנן להתמודד לתפקיד מושל מדינת ניו יורק. כך עולה מאמירות שלו שפורסמו ב”וושינגטון אקזמינר” היום (רביעי).
הבחירות במדינה יתקיימו בשנה הבאה. אחד המועמדים הצפויים הוא המושל המכהן, אנדרו קואומו, המתכוון לרוץ למרות התלונות המצטברות על הטרדות מיניות והחקירה הפרדלית בעניין אי-דיווח על מקרי תמותה מקורונה בבתי אבות.
סקר חדש: כמחצית מהבריטים מעדיפים לראות את הדוכס מקיימרידג’ יורש את הכתר, במקום הנסיך צ’רלס • 51% מאמינים כי הארי ומייגן פגעו במוניטין המלכותי
18% מהבריטים מאמינים שבריטניה כבר לא אמורה לקיים מלוכה.
רוב הציבור הבריטי הבריטי מעדיף כי המלך הבא בממלכה יהיה ויליאם, הדוכס קיימברידג’, ולא אחיה של המלכה, הנסיך צ’רלס, כך נחשף בסקר חדש.
בסקר שנערך על ידי חברת דלתאפול (Deltapoll), בקרב 1,590 איש מעל גיל 18, עלה כי הנסיך צ’רלס, מי שעומד ראשון בתור לרשת את כתר המלוכה קיבל רק 27% מול 47% שוויליאם, בנו הבכור, גרף.
טקס הזיכרון לשואה ולגבורה במוזיאון בית לוחמי הגטאות
נשיא המדינה ראובן ריבלין , שהשתתף בטקס, קרא לניצולי השואה לספר את סיפוריהם ואמר: “אל תשתקו! ספרו לנו, תנו לנו את עדותכם כעדות חיה” • במהלך הטקס הועלו שש המשואות המסורתיות על ידי ניצולי שואה וצאצאיהם • גם השנה נערך האירוע ללא קהל בשל הקורונה
במהלך הטקס נשא דברים נשיא המדינה ראובן ריבלין, ופנה אל הניצולים: “שורדי השואה, גיבורי התקומה. אתם שעוד נושאים איתכם, קרוב ללבכם את העדות, הזיכרון. אני יודע שלרבים מכם, מסירת העדות היא חוויה קשה, טראומטית, אבל אני פונה אליכם, מלב אל לב, אם טרם נתתם את עדותכם, ואם נתתם ויש לכם את הכוח והיכולת, להמשיך ולספר, אל תשתקו! דברו איתנו, ספרו לנו, תנו לנו את עדותכם, כעדות חיה. כדי שאנחנו נזכור, כדי שאנחנו נמשיך ונעביר את לפיד הזיכרון, מדור לדור. אנחנו עם זוכר.
מתקן מעצר של מהגרים בטקסס (צילום: רויטרס)
הרשויות בארה”ב עצרו במרץ מספר כפול של ילדים שהגיעו דרך מקסיקו בהשוואה לפברואר. הם מוחזקים במתקני מעצר עד שנמצא להם פתרון שהייה אצל קרוביהם שלוקחים עליהם חסות. באחד מהמתקנים, המיועד ל-250 איש, שוהים כ-4,100 מהגרים. הזינוק במספרים מגביר את הלחץ על ביידן
הרשויות בארצות הברית עצרו כ-19 אלף ילדים שחצו לבדם את הגבול עם מקסיקו בחודש מרץ – כך לפי נתונים רשמיים שפורמסו היום (חמישי). זהו מספר הילדים הגדול ביותר שחצה את הגבול הדרומי של ארצות הברית בחודש אחד אי-פעם.
בנאום ראשון בו התייחס למשבר בממלכה, אמר ההמלך כי אחיו למחצה נמצא עם משפחתו ותחת טיפולו. “חמזה התחייב בפני המשפחה שישים את האינטרסים של ירדן מעל לכל שיקול אחר”, אמר. ביידן ועבדאללה שוחחו לראשונה: “אמרתי לו שיש לו חבר באמריקה”
עבדאללה מלך ירדן נשא היום (רביעי) נאום ראשון מאז פרוץ המשבר במדינה בו אמר כי ירדן יציבה ובטוחה וכי העימות מול הנסיך חמזה, שנעצר לאחר שנחשד בקשרים עם “גורמים זרים” לצורך ביצוע ניסיון הפיכה – יטופל בתוך משפחת המלוכה. עבדאללה ציין כי חמזה נמצא עם משפחתו תחת טיפולו.
זלנסקי מסייר בקו העימות עם הבדלנים במזרח המדינה, אחרי עיבוי הכוחות של צבא רוסיה בגבול וההסלמה בלחימה. “אוקראינה צריכה שלום ונעשה הכול למען זה”, אמר הנשיא, שרוצה להצטרף לנאט”ו. פוטין שוחח עם מרקל, והאשים את קייב הסלמה. בכיר בקרמלין: “נאלץ להגן על אזרחינו”
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי ביקר היום (חמישי) בקווי החזית במזרח המדינה, בעקבות המתיחות הגוברת מול רוסיה המרכזת כוחות בגבול. קייב מודאגת מהזרמת כוחות רוסיים לאזור הגבול ומהתגברות הלחימה עם הבדלנים הפרו-רוסים בחבל הדונבאס.
המשטרה אמרה כי התוקפים פוצצו את המתחם המנהלי המקום ואז נכנסו למתחם שבדרום-מזרח המדינה. היא האשימה את הבדלנים של ביאפרה באחריות לפשיטה, אך הם הכחישו. לאחרונה חלה התדרדרות במצב באזור, בכאב ראש נוסף לנשיא בוהארי
כלי רכב שרופים אחרי המתקפה על מתחם בית הכלא (צילום: ראובן קסטרו)