An aggregation of current news and world events from leading media outlets in Israel and other sources. Presented in Hebrew.

Latest News

  • צניחה בסיוע החוץ לרשות הפלסטינית
  • הפתרון המושלם לסכסוך הישראלי עם עזה \ עו”ד יוסף אבישר
  • פרשת וארא שבע המכות
  • אם אלוהים היה בעצם אישה | פרשת וארא
  • על המכות – פרשת וארא
  • פרשת וארא: בזכות ולא בחסד
  • דבר העורך: לא זו הדרך \ ש. אביב
  • אסון “סעיף הנכד”: שני שליש מהעולים לישראל ב-2020 אינם יהודים
  • הימין האמריקאי טוב ליהודים” – האמנם \ ש.אביב
  • על “תרבות” ועל נאמנות פוליטית \ ש. אביב
  • פרשת שמות: בזכות נשים סרבניות
  • אחות מיילדת | פרשת שמות
  • נסיבות ירידת בת פרעה ליאור – עיון במקורות ספרות חז”ל
  • פרשת שמות ולידת משה
  • לוס אנג’לס קורסת בגלל הקורונה: “אנחנו עומדים בפני גל אדיר”
  • 4 הרוגים במהומות בוושינגטון; התחדשה הישיבה לאישור תוצאות הבחירות
  • Home
  • גלריה
  • דיעות
  • תרבות ואמנות
  • יהדות
  • הוליווד
  • חדשות
  • פרשת השבוע
  • 929 – תנך ביחד
  • פודקאסטים
  • Mabat Digitalic

כך מגדלים בישראל גוג’י – פרי הפלא האסיאתי מאת רועי צ’יקי ארד, צילום איליה מלינקוב

Jun 20, 2015 מנהל חדשות 0


 

 

הוא לא טעים כמו שהוא נראה ולא אקזוטי כמו שהוא נשמע, אבל הגוג’י ברי הוא מזון־על בעל סגולות

מיסתוריות שמחירו 200 שקל לקילו — וזה מספיק כדי שמישהו ינסה לגדל אותו כמה צעדים מקרית מלאכי

gingi-1

גוג’י ברי במושב אביגדור. “בענבים אתה יכול לקטוף את כל האשכול כי הענבים מבשילים פלוס מינוס באותו שלב, אבל על ענף אחד של הגוג’י יש את כל שלבי ההבשלה. צריך

לעבור אחד אחד”

בשדה קטן ולא ממש מרשים במושב אביגדור, לא רחוק מצומת קסטינה, גדל אחד הפירות הבריאים בעולם והיקרים בישראל, 200 שקל לקילו. הגוג’י (Goji, נהגה כמו יוסי) האדמדם, שנראה קצת כמו עגבניית שרי אובדנית, משמש בסין כתרופה מונעת כבר אלפי שנים. מאז שפלש למערב עם עליית טרנד “מזונות העל” (Super Foods), הגוג’י הוגדר על ידי מעריציו כ”פרי המזין ביותר על פני הכדור”, וחובביו, בהם מדונה וליז הארלי, מוצאים בו סגולות מרשימות: 22 ויטמינים ומינרלים (גרמניום!), שלל חומצות אמינו, פי 500 יותר ויטמין C מאשר בתפוז, הרבה ברזל ופי ארבעה יותר חומרים נוגדי חמצון מאשר באוכמניות, שמקשרים אותו לסגולות כמו אריכות ימים, חיזוק מערכת החיסון, שיפור הראייה והסקס, צמצום הצלוליטיס ותחושת אופטימיות. בישראל נמכר כבר שנים גוג’י יבש מיובא מסין, אבל סגולותיו עזות במיוחד במקור הטרי.

במשך עשורים עמד סמוך לבית משפחת פישר במושב אביגדור שדה דרדרים עזוב בין הרפתות. הפישרים לא תלו תקווה בשדה, ששטחו כדונם. בעיקר חששו שייצאו משם נחשים. הנחלה שייכת לגיורא פישר, בן 64, שהוריו הקימו את היישוב ב–1950. גיורא, רפתן ומשורר, היה הבן הראשון במושב, שהתבסס במשך שנים על הרפתות, אבל בנו הבכור, יאיר, התגלה כטבעוני ולא חיבב את ענף החלב. בנו השני, מרום, נהרג בג’נין בחומת מגן. פישר ראה שאין עתיד בפרות, השכיר את הרפתות, מכר את המכסות וכיום הוא מתפרנס מעבודתו כמורה לתנ”ך.

אלא שלאחרונה הידהדה אצל יאיר פישר, אחרי שסיים את לימודי הביולוגיה באוניברסיטה ושב למושב, שאיפה לחזור לאדמה. “רציתי לעבוד את הקרקע כתחביב. לא בשביל הכסף, לעשות משהו עם הידיים”, הוא מספר. יאיר שקל לנטוע מטע זיתים, אבל אביו הוריד אותו מזה.

יום אחד גילה במקרר גוג’י מיובש שקנתה דורית אמו בחנות טבע. על תווית הקופסה קרא שהפרי מגיע מההימלאיה ומכיל מבחר ויטמינים ונוגדי חמצון. הוא טעם בהתרגשות. על המפגש הראשון שלו עם הגוג’י בגרסתו המיובשת והצימוקית הוא אומר: “לא התלהבתי”. בכל זאת, כמי שעוסק בחקר המערכת החיסונית והסרטן ועובד בסטארט־אפ בתחום הוא החל לברר, תר אחר סגולות הפרי באינטרנט והתרשם מאוד. “ראיתי שאף אחד לא מגדל גוג’י טרי”, אומר יאיר. “חשבתי שאם חקלאים גדולים לא עשו את זה, כנראה יש לזה סיבה. אבל בסוף חשבתי ששווה לקחת סיכון בשביל הכיף”.

“יאיר רצה בהתחלה לגדל עשרה דונם של גוג’י. אמרתי לו שזה יותר מדי ואין לו בכלל מושג אם זה יגדל”, אומר אביו גיורא, שנהנה לשמור על סקפטיות. “אמרתי לו — קח את השטח העזוב עם הברקנים והעשבים בין הרפתות, שאמא שלך, שפוחדת מנחשים, תהיה מרוצה”. “הוא אמר לי, תנקה את השטח ותגדל עליו את הקשקוש שלך”, נזכר יאיר.

gingi-2

יאיר פישר בחלקת הגוג’י ברי. “לחברות התרופות אין עניין לשווק גוג’י ולכן לא נעשו מחקרים”

חיפושיו של יאיר אחרי הזהב האדמדם הובילו אותו אל משתלת ולך בגן השומרון שליד פרדס חנה, המקום היחיד שמכר שתילי גוג’י, בעיקר לצורכי נוי. שם נתקל בעוד בעיה לא צפויה. “הגעתי אל בעל המשתלה וביקשתי לרכוש 300 שתילים כדי להקים שדה, אבל בעל המשתלה סירב למכור לי. הוא אמר, ‘זה לא יצליח ותכעס עלי, ייצא לי לקוח לא מרוצה’. נאלצתי לפנות אליו בשלושה סבבים של שכנועים, הסברתי שאקח את הסיכון ושאני לא בונה על זה לפרנסתי, עד שמכר לי”. המחיר לדבריו, היה כמה מאות שקלים לשיח בוגר.

ביולי 2013 נעקרו דרדרי החצר האחורית, ובמקומם ניטעו השתילים הראשונים. מסביב, היו שחששו כי הגידול מההימלאיה ייכשל בשדות אביגדור. להפתעת כולם, פירות ראשונים בקעו כבר בספטמבר ההוא, שלא בתכנון. אז התוודע יאיר לבעיות נוספות עם הגוג’י: חיי מדף קצרצרים וקיטוף מסובך שהוא הסיבה העיקרית למחיר הגבוה. יאיר מספר שעובד קוטף קילוגרם פירות בשעה. “אין מיכון לגוג’י, צריך לקטוף ביד וזה צמח קוצני. לסינים יש משאב שאין לנו — וזה סינים”.

בגלל ההיקף הקטן, החליט יאיר שהקוטפים יהיו בני נוער מהסביבה, ולדבריו הוא משלם להם שכר הגון, הרבה מעל שכר המינימום. “אין לי אפשרות להעסיק תאילנדים, מכל הסיבות של ממשלת ישראל, וגם מפני שזו חלקה ניסיונית ואני לא יכול להחזיק פועל במשרה מלאה”, הוא מסביר. “אז אני מעסיק בני נוער. כל הצדדים שמחים. ההורים שמחים שהילדים לא בפלייסטיישן, והנערים שמחים שהם מקבלים כסף טוב. אני מעביר אותם חמש הכשרות, כי זה מסובך. לא מדובר בעגבניות ומלפפונים. אני לא רוצה לתת למי שמשלם 200 שקל לקילו פרי גרוע, רק את הכי טוב. בענבים אתה יכול לקטוף את כל האשכול כי הענבים מבשילים פלוס מינוס באותו שלב, אבל על ענף אחד של הגוג’י יש את כל שלבי ההבשלה. צריך לעבור אחד אחד ולברור עד שמוצאים פרי בגודל הנכון, וגם להיות יעיל ומהיר. זו עבודה פיזית לא פשוטה”.

אבטיח, פיטנגו, תותית + טעם לוואי

גבירותי ורבותי, עונת הגוג’י ברי החלה. הפרי מתחיל לתת פירות מיוני ועד תחילת נובמבר. השדה הקטן של הפישרים מספק בין עשרות למאות קילוגרם בעונה, שנארזים בקופסאות של 150 גרם שמחירן 30 שקל ומזכירות קופסאות פטל או אוכמניות. מומלץ לאכול לא יותר מחופן ביום. בקיץ 2014 היה יאיר בטוח שיעשה את המכה. “השנה התחילה לא רע, הייתי ערוך ומוכן”, הוא מספר. אבל אז הגוג’י סבל מעיכוב נוסף בשל כוחות שאינם קשורים לבוטניקה. מלחמת צוק איתן החלה. ייתכן שחמאס שמע על הגידול האטרקטיבי, כך שהרקטות החליטו לנשור דווקא סביב השדה הקטן של הפישרים ולהחריב את יבול 2014. “אי אפשר להעסיק ילדים כשטילים נופלים, אז קטפתי לבד כמעט כל העונה, אחרי העבודה, וחלק מהפרי נרקב”.

gingi-3

בהתחלה פישר עבד עם חנויות טבע, אבל כדי לשמור על מחיר סביר וטריות עבר לשווק בעצמו בירידי איכרים או במכירה ישירה. “אני מוכר אקסקלוסיבית, אנשים מודיעים מראש ומגיעים למושב וקונים”, הוא אומר.

לאחר חצי שנה שנידנדתי לפישרים, הגעתי לשדה הקטן באביגדור לפני כשבועיים, בשעת בין ערביים נעימה. למחרת בבוקר התקיים הקטיף הראשון השנה. היבול נמכר כולו יום אחר כך ביריד שבנמל תל אביב. עד שיאיר הגיח מהעבודה העסיק אותי גיורא פישר. גיורא הוא טיפוס בעל פנים ירחיות, שזורח פסימיות בריאה. לא אכפת לו לומר שאכילת הגוג’י לא ממש מלהיבה אותו. “אני לא הייתי קונה את זה ב–200 שקל לקילו. הבן שלי מנסה לשכנע אותי לאכול בגלל הבריאות, אבל אני לא משתגע על הטעם”.

אני דווקא אוהב את הטעם של הגוג’י, שלמרות קרבתו לעגבנייה ולחציל, כבן למשפחת הסולניים, מזכיר שילוב של אבטיח, פיטנגו ומשקה תותית, פלוס טעם לוואי משונה שנותר אחרי הכרסום. ניצלתי את היעדרו של יאיר כדי לאכול כמה שיותר (לצורכי תחקיר). גם אם הוא לא חסיד של טעם הפרי, גיורא ורעייתו מסייעים לבנם, בעיקר במחלקת השקילה והאריזה שהתמקמה במרתף הבית, וגם האח הקטן ייכנס בקרוב לעסק. גיורא בעיקר מרוצה מכך שהבנים חזרו לשדה. “זה נחמד לי. הפתיע אותי שהילדים סגרו מעגל והלכו לחקלאות. מוצא חן בעיני שהם לא מפחדים לעבוד קשה ולהזיע”, הוא אומר.

את ההשגות של אביו על הטעם יאיר מכיר ואומר שזה לא העניין: “יש פירות יותר טעימים. אם אתה מחפש פרי טעים, תאכל דובדבנים. מצד שני, זה לא דוחה, יש בחורה בעבודה שלי שמשוגעת על זה, ואני אומר לה, ‘תרגיעי, אל תאכלי יותר מדי’. יש מי שלא אוהבים גוג’י ואוכלים בשביל הבריאות”.

הוא סבור שההיכרות שלי עם הגוג’י המיובש היא הסיבה לכך שהגוג’י ברי טעים לי: “מי שמכיר את המיובש, יש לו ציפיות נמוכות והוא יודע למה לצפות. אז הוא נלהב מהגוג’י הטרי שהוא בעל טעם מעודן הרבה יותר. הבעיה היא שכמו עם הפאטיה התאילנדי, הגוג’י נראה טוב, ואתה חושב שהוא יהיה טעים כמו פטל, אבל הוא לא, והטעם הוא לא המטרה פה. גם המחיר של הגוג’י הופך אותו לפרי שלא מיועד לכולם, ואין מה לעשות. הוא מיועד למי שרוצה ומוכן להשקיע בבריאות ולטעום פרי ייחודי”.

יאיר מספר שהוא עובד קשה מאוד כדי לא להשתמש בחומרי הדברה. כדי להילחם במזיקים, הגוג’י גדל על יריעה שחורה שעליה מונח גזם, בין השאר כדי להקל את ההליכה. לפני שבוע הכתבה כמעט בוטלה. התגלו כמה שיחים צהובים והפישרים חששו שמגפה תהרוס את העונה ותדחה את הכתבה בשנה. “זה נעצר לשמחתנו. היינו בייאוש גדול. בשבילך כנראה זה נעצר”, אומר יאיר. “חשוב לנו למכור בלי חומרי הדברה מול הגוג’י היבש. בסין אתה לא יודע מה קורה בדיוק”.

 gingi-5

“גוג’י ייתן לך כנפיים”

די במקביל לחווה באביגדור ובלי קשר אליה, החל גם ניר קטן, תקליטן המתמחה במוזיקת ניו ווייב מהאייטיז, לגדל גוג’י בחווה קטנה בהרצליה בשם “סופר גוג’י”. אם החווה באביגדור הספיקה לשווק פירות כבר שנה ויותר, “סופר גוג’י” תשווק רק השבוע לראשונה דרך חנויות טבע. גם קטן, לאחר שהוא נזכר בתקלוטיו בימי הזוהר של המועדונים ובוחן אם הייתי במסיבות גג מסוימות, מספר שהגידול התחיל במקרה, כחלק מעיסוקו כיבואן פירות אורגניים.

“השגנו זרעים בדרך לא דרך מההימלאיה”, הוא מתגאה, ומספר שעברו ארבע שנים מהזריעה ועד שקיבל פרי איכותי ולא חמוץ. התהליך כלל שינוע אדמה מדרום הארץ שהתאימה יותר לגידול מאשר זו של השרון. החווה בהרצליה גם היא בשטח דונם וקטן מספר שהוא לא עומד בביקוש העז ומתכנן להעביר את החווה בשנה הבאה לשטח של חמישה דונמים למרגלות החרמון. קטן אומר שאין לו מלחמה עם המתחרה מאביגדור. “יש ביקוש מטורף, גם אם נאחד כוחות עם החווה באביגדור לא נעמוד בביקוש”, הוא אומר. השנה הוא מתכנן לייצא פירות לרוסיה וגם להשתמש בסגולות הפרי לענף הקוסמטיקה. כאיש חיי הלילה יש לו נקודות שפישר, איש עולם המדע, פחות מודע אליהן. “הגוג’י הולך מצוין עם אלכוהול”, הוא ממליץ. “גוג’י ייתן לך כנפיים”.

כיוון שיאיר פישר עוסק גם בחקר מערכת החיסון וסרטן, חשוב לו להבהיר שלא מדובר בתרופה רשמית. גם משרד הבריאות הבריטי מבהיר שהמחקרים שהוכיחו את היכולות המופלאות של הגוג’י בריפוי מחלות ושאר נסים היו בדרך כלל מצומצמים בהיקפם או לא מספקים, כך שאי אפשר להסיק מהם מסקנות מדעיות רשמיות. הבריטים ממליצים להתמיד באכילת מגוון ירקות במקום פרי מסוים בעל סגולות פלא.

“אני לא רופא ואני נזהר מאוד לא לתת המלצות רפואיות על הגוג’י”, אומר יאיר. “בתחום הלא קונוונציונלי יש הרבה שרלטנים. אני רק יכול לומר שבעיתונות המדעית מדברים על סגולות רפואיות ותזונתיות יוצאות דופן. מעבר לברזל וויטמין C, יש בו אוליגוסכרידים מיוחדים, שעוזרים נגד דלקות ומסייעים מאוד לחולי סוכרת, אף שלא כדאי לאכול גוג’י אם לוקחים תרופות לסוכרת או קומדין”.

יאיר מסביר שאחת הסיבות שהגוג’י לא נבדק מדעית כתרופה היא שלחברות התרופות במערב יש אינטרס לממן ניסויים מסודרים, רק על חומרים שאפשר להכניס לטבליות ולמכור. “לחברות תרופות אין עניין לשווק גוג’י. בשביל למצוא הוכחה צריך ניסויים, כרגע יש רק טענות. לא נעשו מחקרים מסודרים, כי אין אינטרס”.

במפתיע, האקלים הלא אלפיני של מושב אביגדור נעים לגוג’י, שבמערב מוצג כפרי מטיבט, ככל הנראה כדי לשמור על ניחוח אקזוטי. “העובדה שהגוג’י גדל במקור בהימלאיה לא אומרת שצריך להתאים את האקלים. שדות הגוג’י בסין נמצאים לאו דווקא בהימלאיה, אלא באזור מדברי יחסית בצפון המדינה, והוא גדל גם באנדלוסיה שבספרד ובהולנד”. הבעיה הקשה ביותר שבה נתקלו יאיר פישר וניר קטן היא היעדר הניסיון בגידול גוג’י, שמצריך עבודה בניסוי וטעייה. “אם הייתי רוצה לגדל חצילים, הייתי לוקח עשרה דונם ומשרד החקלאות היה נותן לי פרוטוקול כתוב”, אומר יאיר. “הייתי יודע מתי לשתול, כמה להשקות ולדשן. אבל אין לי מדריך לגידול גוג’י. לא בארץ, וכמעט לא בעולם, כי זה גידול חדש במערב. אולי יש בסין. אבל הם לא שמים באינטרנט ואני ממילא לא יודע סינית. הידע הביולוגי שלי עזר ופיתחנו כמה טכניקות שהפכו לסוד מקצועי”.

אף על פי שעל רוב הבעיות התגבר, כרגע יאיר לא מעוניין להתרחב. “אני לא רוצה שזה יעשה לי כאב ראש. אני עובד במשרה מלאה וטוב לי בה. בשביל להגדיל את השטח אהיה צריך להקריב מהחיים הפרטיים או מהעבודה ואני לא רוצה. אני גם לא רוצה להפוך רק למנהל, אלא להרגיש חלק מזה. התחלתי עם הגידול כדי שזה יעשה לי טוב וצריך לזכור שזו צריכה להישאר המטרה”.

 ב 6-18-2015הכתבה פורסמה באתר הארץ


  • tweet
באירופה חוששים מהתחזקות התנועה הסלפית ברחובות ובמסגדים מהווי בתי הקברות: גוגל ז"ל, גאוגרפיה, אווזים, נרומט, גן עדן מאת דוד אסף

מנהל

Related articles
  • צניחה בסיוע החוץ לרשות הפלסטינית
    צניחה בסיוע החוץ...

    Aug 14, 2017 0

  • הפתרון המושלם לסכסוך הישראלי עם עזה \ עו”ד יוסף אבישר
    הפתרון המושלם לסכסוך...

    Jan 21, 2021 0

  • פרשת וארא שבע המכות
    פרשת וארא שבע המכות

    Jan 18, 2021 0

  • אם אלוהים היה בעצם אישה | פרשת וארא
    אם אלוהים היה בעצם...

    Jan 18, 2021 0

  • על המכות – פרשת וארא
    על המכות – פרשת...

    Jan 18, 2021 0

More in this category
  • הפתרון המושלם לסכסוך הישראלי עם עזה \ עו”ד יוסף אבישר
    הפתרון המושלם לסכסוך...

    Jan 21, 2021 0

  • הימין האמריקאי טוב ליהודים” – האמנם \ ש.אביב
    הימין האמריקאי טוב...

    Jan 13, 2021 0

  • לוס אנג’לס קורסת בגלל הקורונה: “אנחנו עומדים בפני גל אדיר”
    לוס אנג’לס קורסת...

    Jan 10, 2021 0

  • 4 הרוגים במהומות בוושינגטון; התחדשה הישיבה לאישור תוצאות הבחירות
    4 הרוגים במהומות...

    Jan 10, 2021 0


Your Comment/התגובה שלך Cancel reply

דבר העורך: לא זו הדרך \ ש. אביב

יושב מול המסך ומנסה לתמצת את המחשבות שלי לכותרת קצרה, שתגדיר במספר מילים את תוכן הדברים. לפעמים לוקח יותר זמן למצוא את הכותרת הנכונה, מאשר הזמן הנחוץ לכתיבת המאמר כולו. שכן כתיבת המאמר שוטפת וקלילה, והמילים זורמות מהמחשבה אל המקלדת בקצב החשיבה, ואילו הכותרת מאלצת את הכותב לעצור ולחשוב.

להמשך קריאה

אסון “סעיף הנכד”: שני שליש מהעולים לישראל ב-2020 אינם יהודים

האסון של “סעיף הנכד”: דווקא החוק שנועד לבטא את אופייה היהודי של המדינה, הופך לשער להתאזרחות מהירה של לא יהודים ונוגס ביהדותה של המדינה

66 אחוזים מהעולים לישראל על פי חוק השבות ב־2020 לא היו יהודים. כך פרסם השבוע המרכז למדיניות הגירה ישראלית, בהתבסס על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הנתון המדהים הזה חייב להדליק נורה אדומה בוהקת אצל כל העוסקים בנושא, ולקרוא לחשיבה מחודשת על מדיניות העלייה

להמשך קריאה

פרשת השבוע

אנשים בחדשות

מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני נחת במוסקבה – ונעצר

נבלני, דקות לפני מעצרו // צילום: איי.אף.פי

קודם לכן, מטוסו של מתנגד השלטון, שהורעל ואושפז, הוסט ממסלולו ונאלץ לנחות בשדה תעופה אחר, ככל הנראה בשל הפגנת תומכיו של נבלני ביעד המקורי

כחמישה חודשים לאחר שהורעל ואושפז: מטוסו של מנהיג האופוזציה הרוסי אלכסיי נבלני נחת הערב (ראשון) בשדה התעופה שרמטייבו מצפון למוסקבה, זאת לאחר שהוסט על ידי רשויות התעופה ברוסיה. זמן קצר לאחר הנחיתה הוא נעצר.

להמשך קריאה

בנג’מין דה רוטשילד, בן למשפחת הבנקאים הידועה, הלך לעולמו בגיל 57

היה נינו של “הנדיב הידוע”. בנג’מין דה רוטשילד

המיליארדר הצרפתי מת אתמול בביתו, לאחר שחווה התקף לב • היה נינו של אדמונד דה רוטשילד, “הנדיב הידוע”, שתרם ליישוב היהודי בעלייה הראשונה

בנג’מין דה רוטשילד, בן למשפחת הבנקאים הצרפתייה הידועה, הלך אתמול (שישי) לעולמו בגיל 57, לאחר שחווה התקף לב.

דה רוטשילד, שהיה יושב ראש קבוצת אדמונד דה רוטשילד, הותיר אחריו את אשתו, אריאן (בנקאית ופילנתרופית, סגנית נשיא תאגיד האחזקות של משפחת רוטשילד), ואת ארבעת בנותיהם.

הבנקאי מת בביתו, הנקרא שאטו דה פרני, שזוכה לפעמים לכינוי “ארמון רוטשילד” בשל גודלו, הנמצא בג’נבה שבשווייץ. המבנה שייך למשפחת רוטשילד מאז אמצע המאה ה-19.

להמשך קריאה

גרמניה: נבחר מחליפה של אנגלה מרקל ארמין לאשט

ארמין לאשט, ראש ממשלת מחוז מורד ריין-ווסטפליה, זכה ברוב הקולות של צירי המפלגה הנוצרית-דמוקרטית • הצהיר על קו קשוח יותר במאבק בקורונה

ארמין לאשט, מקורבה של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, יירש את מקומה של הקנצלרית בראש המפלגה הנוצרית-דמוקרטית לאחר שזכה ברוב קולות צירי ועידת המפלגה, שנערכה בסוף השבוע לראשונה באופן דיגיטלי.

לאשט, 59, ראש ממשלת מדינת המחוז מורד ריין-ווסטפליה, זכה בסיבוב ההצבעה השני ב-521 קולות מבין 1001 צירי הועידה, מול 466 שקיבל יריבו הראשי, פרידריך מרץ, ראש הזרם השמרני יותר במפלגה הנוצרית-דמוקרטית. עדיין אין ודאות שלאשט יהיה מועמד השמרנים לכהונת הקנצלר בבחירות הכלליות הבאות בספטמבר. שכן, קיימת אפשרות שהשמרנים יחליטו להריץ בראשם את ראש המפלגה הנוצרית-סוציאלית, המפלגה הקטנה יותר ב”איחוד השמרנים”, מרקוס זודר, ראש ממשלת מגינת המחוז בוואריה.

להמשך קריאה

הפלשתינים: “יש חלופות לקלפיות במזרח ירושלים”

יו”ר ועדת הבחירות ברשות הפלשתינית

יו”ר ועדת הבחירות הפלשתיניות אמר כי נבחנות אפשרויות של הצבעה אלקטרונית או הצבת קלפיות בשטחי הרשות, במקרה שישראל תמנע זאת

הבחירות ברשות הפלשתינית: כלי התקשורת הפלשתיניים הרשמיים ציטטו היום (ראשון) את יו”ר ועדת הבחירות המרכזית, חנא נאסר, אשר לדבריו פועל יחד עם חברי הוועדה כדי לעקוף את האפשרות שישראל תמנע את קיום ההצבעה במזרח ירושלים.

“אנחנו מרכזים מאמצים כדי לאפשר את הליך הבחירות במזרח ירושלים”, אמר נאסר, “יש לנו חלופות שיאפשרו את השתתפות התושבים הפלשתינים בהליך ללא פריסת קלפיות”.

להמשך קריאה

רואים עולם

כדי להישאר רלוונטי, נבלני לקח הימור נועז מול פוטין

התזמון של מנהיג האופוזיציה הרוסי לא ברור, אך ייתכן שרצה להימנע מדעיכת השפעתו לפני הבחירות לפרלמנט בספטמבר. בנוסף לכך, גם חילופי השלטון בארה”ב עשויים היו לדרבן אותו לאתגר פעם נוספת את נשיא רוסיה וההתפתחות בפרשה תחריף את המתיחות בין מוסקבה למערב

הקרמלין מרבה לזלזל בחשיבותו של מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני, אך מבצע ההטעיה של הרשויות אתמול מעיד על דאגה של הנשיא ולדימיר פוטין. אילו אכן היה “אף אחד”, כפי שלעג לו פוטין בחודש שעבר כשהתנער ממבצע החיסול, הטיסה של נבלני מברלין למוסקבה לא הייתה מוסטת ברגע האחרון לנמל תעופה אחר כדי להימנע ממפגן תמיכה במי שהיה על סף מוות בעקבות הרעלתו בגז עצבים.

להמשך קריאה

אלפי מהגרים ממרכז אמריקה מנסים להגיע לארה”ב: “איבדנו הכול”

כוחות הביטחון בגואטמלה מנעו משיירה גדולה לחצות את הגבול בדרך למקסיקו, ומשם לגבול עם ארה”ב. המצב באזור החמיר מאז ששתי סופות הוריקן זרעו הרס רב באזור בנובמבר, והמהגרים קיבלו עידוד מכניסת ביידן – אך בממשלו מבהירים כי המדינוית לא תשתנה באופן מידי

כוחות הביטחון של גואטמלה בלמו שיירה של מהגרים עם אלות וגז מדמיע כדי למנוע מהם להמשיך להתקדם לעבר ארצות הברית. הממשלה אמרה כי היא לא תקבל “תנועות המוניות לא חוקיות”, אחרי שאתמול (ראשון) היא עצרה אלפים ליד הגבול עם הונדורס שעושים את המסע המסוכן ברגל.

כ-7,000 מהגרים, רובם מהונדורס, נכנסו למדינה בימים האחרונים אחרי שנמלטו מהעוני והאלימות בארצותיהם. הם מקווים להגיע למקסיקו, ומשם לגבול עם ארצות הברית. הנשיא הנבחר ג’ו ביידן הבטיח לבטל את ההגבלות התקיפות של הנשיא היוצא דונלד טראמפ, אבל גורמים בממשלו, שייכנס לתפקיד ביום רביעי, אמרו כי מדיניות ההגירה לא תשתנה בן לילה.

להמשך קריאה

הפיצוץ בנמל ביירות: הקשר הסורי לרכש הכימיקלים מעלה שאלות חדשות

תחקיר לבנוני ומסמכים מבריטניה מעלים כי החברה שרכשה את האמוניום החנקתי שהחריב את הנמל הייתה קשורה לשני אנשי עסקים סורים המקורבים לאסד ונמצאים תחת סנקציות אמריקניות. האם החומר, המשמש לדישון אך גם לייצור חומרי נפץ, היה מיועד בכלל לסוריה?

החברה שרכשה את האמוניום החנקתי שהתפוצץ בנמל ביירות בקיץ שעבר הייתה על פי החשד קשורה לשני אנשי עסקים סורים שנמצאים תחת סנקציות אמריקניות.

לפי תחקיר של העיתונאי הלבנוני פיראס חתום, ששודר בערוץ אל-ג’דיד בסוף השבוע, החברה “סבארו” שרכשה את החומר הכימי ב-2013 מחזיקה בכתובת בלונדון יחד עם חברות הקשורות לג’ורג’ חסוואני ועימאד חורי. השניים, כמו גם אחיו של עימאד, מודלאל, נמצאים תחת עיצומים אמריקניים בשל תמיכתם בנשיא בשאר אסד. לכולם יש אזרחות סורית-רוסית.

להמשך קריאה

חשש ל”מתקפה מבפנים” בהשבעת ביידן: ה-FBI בודק אלפי חיילים בוושינגטון

אלף אנשי המשמר הלאומי נפרסו בבירה אחרי המהומות בקפיטול, והבולשת הצטרפה להליך הסינון של הצבא כדי לאתר כל גורם קיצוני אפשרי. מזכיר הצבא הרגיע כי לא אותרו בעיות חריגות בשלב זה. “אין מקום לקיצוניות בצבא”

ה-FBI עורך בדיקות לכל 25 אלף כוחות המשמר הלאומי שייפרסו בוושינגטון לקראת השבעת הנשיא הנבחר ג’ו ביידן ברביעי – זאת מחשש בקרב גורמי ביטחון מפני “מתקפה מבפנים” של אחד המשתתפים בטקס. הרשויות הגבירו את הכוננות בבירת ארצות הברית אחרי מחדל האבטחה החמור בתחילת החודש, אז הסתערו תומכיו של הנשיא היוצא דונלד טראמפ על גבעת הקפיטול בניסיון לסכל את הניצחון של ביידן.

מזכיר הצבא, ראיין מקארתי, אמר לסוכנות הידיעות אי-פי כי הגורמים הבכירים מודעים לסכנה הפוטנציאלית, וכי המפקדים הונחו לפקוח עין על בעיות שונות בקרב הכוחות שלהם. הוא אמר כי אנשי המשמר הלאומי מקבלים הכשרה כיצד לאתר איומים בתוך שורותיהם.

להמשך קריאה

כוננות גבוהה בארה”ב לקראת הפגנות של תומכי טראמפ: “מוכנים לגרוע מכל”

גורמי אכיפת החוק מתכוננים לצעדות שייערכו תומכי טראמפ בכל 50 ערי הבירה של המדינות השונות, לקראת טקס השבעת ביידן בשבוע הבא. אלפי חיילי המשמר הלאומי הוצבו ברחובות וושינגטון, וכל אזור הקפיטול נסגר למבקרים. חמוש מוירג’יניה נעצר בוושינגטון, כשניסה להסתנן להשבעה

ורמי אכיפת החוק בארצות הברית מתכוננים לצעדות שייערכו תומכי טראמפ בכל 50 ערי הבירה של המדינות השונות. כוחות משטרה מקימים מחסומים וכוחות המשמר הלאומי הוצבו כדי למנוע התקפה אלימה כמו זו שזעזעה את העולם ב-6 בינואר. ה-FBI הזהירו את המשטרות המקומיות מפני הפגנות אפשריות בכל אחד ממתחמי הקפיטול במדינות השונות מ-16 בינואר, ועד להשבעת הנשיא הנבחר ג’ו ביידן ב-20 בינואר.”.

להמשך קריאה

Copyright 2020 | MabatUSA.com | All rights reserved