Oct 02, 2016 מנהל פוליטיקה, קהילה 0
56% מהנשאלים בסקר לרגל החג, מאמינים כי החיים בישראל טובים, אך כרבע שקלו לעזוב את המדינה. הרוב סבורים שישראל לא תגיע לשלום עם הפלסטינים, ומי איש הציבור שזכה להערכה הגבוהה ביותר?
למרות הדאגה מיוקר המחיה וחוסר האמונה שיהיה שלום, הישראלים עדיין אוהבים לחיות במדינה – כך עולה מסקר וואלה! NEWS המתפרסם היום (ראשון) לרגל ראש השנה. בסקר, שנערך בפיקוחו של פרופ’ קמיל פוקס ובו השתתפו 646 נשאלים מהאוכלוסייה היהודית והערבית בארץ, עלתה תמונה ברורה ולפיה 56% מאמינים שהחיים בישראל טובים עד טובים מאוד. 40% הגדירו את החיים בישראל בינוניים, ואילו אחוז בודד הגדיר אותם “רעים מאוד”. הנתונים דומים בקרב הנשאלים היהודים והערבים.
על אף שהתמונה נראית אופטימית, נתון מדאיג שעולה מהסקר הוא כי רבע מהישראלים שקלו בחמש השנים האחרונות לעזוב את ישראל. 23% מהנשאלים היהודים השיבו כי שקלו את העניין בחיוב, זאת לעומת 77% ששללו את העניין. בקרב הציבור הערבי, רק 13% השיבו ששקלו לעזוב את הארץ.
אם בעבר הנושא הביטחוני היה בראש מעייניו של הציבור הישראלי, כיום – למרות גל הטרור המלווה אותנו בשנה האחרונה – הכיס והארנק מדאיגים יותר. 36% מהמשתתפים בסקר הסכימו עם הטענה כי הבעיה המרכזית של המדינה היא יוקר המחיה, זאת לעומת 24% שהסכימו עם האמרה כי הבעיה הביטחונית היא העיקרית. 17% חשבו כי השחיתות הציבורית צריכה להדאיג אותנו יותר מכול – אך הסקר נערך לפני שנודע כי ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט יישא שמונה חודשי מאסר נוספים בגין פרשת מעטפות הכסף.
מהנתונים עולה כי גם הסכסוך הישראלי-פלסטיני כבר מטריד פחות את הציבור בארץ, שנדמה כי התייאש לגמרי מתהליך השלום. 64% סבורים כי ישראל לא תגיע לעולם להסכם שלום עם הפלסטינים, זאת לעומת 24% שמאמינים כי הדבר יקרה, אך לא בחמש השנים הקרובות. רק 4% נותרו אופטימיים במיוחד – והעידו כי הם חושבים שהשלום עם שכנינו מהגדה המערבית ומרצועת עזה בדרך, ואף יתממש בחמש השנים הקרובות.
במסגרת הסקר התבקשו הנשאלים לדרג באיזו מידה הם חושבים שבכירים במדינה מבצעים את עבודתם נאמנה. הדירוג התבצע מאחד עד עשר, כאשר הספרה 1 ציינה ביצוע עבודה רעה מאוד והמספר 10 ציין עבודה מצוינת.
את המקום הראשון כבש שר הבריאות יעקב ליצמן, שזכה לציון ממוצע של 6.71, והצליח לעקוף את הרמטכ”ל גדי איזנקוט שהגיע למקום השני עם ציון 6.7. בעבר זכו בעיקר מנהיגי הצבא לעמוד בראש הרשימה, אך נראה כי פרשת החייל אלאור אזריה, המואשם בהריגת מחבל מנוטרל, פגעה בפופולריות של איזנקוט בקרב הציבור.
למקום הרביעי בסקר הגיעה שרת המשפטים איילת שקד עם ציון 5.9, מעט יותר מהבא ברשימה – יו”ר מפלגתה, שר החינוך נפתלי בנט, שזכה לציון 5.7. אחריהם ניצבים שר האוצר משה כחלון (5.4) ושרת התרבות מירי רגב (5.3), שחרף עליית שמה לכותרות בסערות האחרונות, לא הצליחה להתברג לחלק העליון ברשימה.
סוגרי העשירייה הם ראש הממשלה בנימין נתניהו (5.3) ושר הביטחון אביגדור ליברמן (5.2). נראה שחרף התפקיד הבכיר שלו זכה והשקט הביטחוני היחסי, הציבור עדיין לא מקנה לליברמן ציון גבוה. בקרב המגזר הערבי זכה ח”כ אחמד טיבי לציון 7.7, גבוה מזה של יו”ר הרשימה המשותפת איימן עודה, שגרף ציון 7.1 בלבד.
הסקר נערך בפיקוח פרופ’ קמיל פוקס בקרב 542 נשאלים מהאוכלוסייה היהודית ו-104 מהמגזר הערבי. התשאול באוכלוסייה היהודית בוצע בידי חברת פרויקט המדגם בהנהלת ד”ר אריאל איילון, והתשאול במגזר הערבי בוצע בידי חברת סטט-נט בהנהלת יוסף מקלדה.
Aug 14, 2017 0
Dec 18, 2022 0
Dec 07, 2022 0
Dec 07, 2022 0
Dec 01, 2022 0
Nov 20, 2022 0
Nov 11, 2022 0
Sep 10, 2022 0
Aug 25, 2022 0
יאיר נתניהו הגיש ערעור על חיובו לפצות את עורך “וואלה” לשעבר ברבע מיליון שקל בתביעת הדיבה שהוגשה נגדו: “עלול לקרוס כלכלית”
אורן פרסיקו 24.08.2021 4
ראש הממשלה בנימין נתניהו עם בנו יאיר, למחרת ניצחון הליכוד בבחירות 2015 (צילום: יונתן זינדל)
יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה לשעבר, הגיש בקשת רשות ערעור על ההחלטה לחייבו לפצות ב-250 אלף שקלים את עורך “וואלה” לשעבר אבי אלקלעי בגין הוצאת דיבה. בונות הפייסבוק והטוויטר שלו.
ביהמ”ש דחה את בקשתו של יאיר נתניהו לעיכוב תשלום רבע מיליון שקל לעורך “וואלה” לשעבר אבי אלקלעי • “לא הביא ולו בדל ראייה” לכך שהתשלום יגרום ל”קריסה כלכלית” • נתניהו חויב בתשלום נוסף
שוקי טאוסיג 03.09.2021
יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, עם עורך-הדין של המשפחה, יוסי כהן (צילום: פלאש 90)
בית משפט המחוזי דחה את בקשתו של יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה לשעבר, לעכב תשלום פיצוי של רבע מיליון שקל לעורך “וואלה” לשעבר אבי אלקלעי. בית משפט השלום חייב את נתניהו לשלם את מלוא סכום התביעה של אלקלעי נגדו, לאחר שנתניהו לא הגיש כתב הגנה. גם בקשתו של נתניהו לבטל את פסק הדין ולאפשר לו להגיש כתב הגנה – נדחתה והוא חויב בתשלום הוצאות בסך כ-30 אלף שקל (עוד לפני כן איפשר בית המשפט לנתניהו הבן להגיש כתב הגנה בכפוף לתשלום הוצאות של 5,000 שקל, אך הוא סירב).
הסגנון המשתלח של יאיר נתניהו מגיע שוב ושוב לאולמות בית המשפט • נתניהו עצמו – לא תמיד • עם פתק מרופא המשפחה, או סתם כי שכח • כשהוא כן בא, צפו למופע אימים • כעת, אחרי שנדרש לשלם פיצויים בגובה מאות אלפי שקלים, הוא מגייס כסף מהציבור לטובת “עזרה משפטית לאנשי ימין” • אם הכספים יגיעו בסוף לכיסו, הדבר עלול לסבך את אביו בפלילים
שוקי טאוסיג ואורן פרסיקו 07.12.2022 2
קיץ 2009. נתניהו נבחר שוב לראשות הממשלה אחרי עשור במדבר האופוזיציוני, אבל יש לו עניינים דחופים לא פחות מניהול המדינה. כשהוא למד על כך שבמוסף היומי של “ידיעות אחרונות” עומדת להתפרסם כתבת מגזין על יאיר נתניהו לקראת גיוסו, ראש הממשלה עוצר ישיבה במוסד, מפנה מהחדר את ראשי מערכת הביטחון ומנהל מערכה לצינזור הכתבה. בהמשך הוא נפגש עם מו”ל “ידיעות אחרונות”, ארנון (נוני) מוזס, ומבקש ממנו לטפל בעניין..
יהודה נוני צייר ואומן דיגיטלי בשלוב קנווס וצבעי שמן. מופיע בסדנאות של סמסונג בישראל ובניורק. נוני הוא המאייר של תכנית הטלויזיה של אברי גלבוע של מדד ישראל בערוץ 13 ומרצה על חיי האמנות של האוניברסיטה של בר אילן
<nuniy5552@gmail.com>;
מי מאתנו לא בטוח שיש לו מה להגיד, רק שבדרך כלל אין לו למי להגיד את מה שיש לו לומר? מי מאתנו לא חושב שרק הוא יודע ומבין מה שהולך פה, ומי נגד מי, ומי אוכל את מי ומי צודק ומי לא. מי מאתנו לא היה לפחות פעם אחת זבוב על הקיר בחדר הסגלגל בבית הלבן, או לפחות בלשכתו של ראש ממשלת ישראל, ויודע בדיוק – אבל בדיוק, מי אמר מה למי מתי ואיפה, ושלא יבלבלו לו את המוח עם עובדות?
מי מאתנו לא נאלץ להתעמת עם חברים, ידידים או בני משפחה, שגם הם היו זבוב על הקיר, והם שמעו בדיוק הפוך ממה שאתם שמעתם, ואתה חושב שהם לא מבינים כלום, והם בטוחים שאתה טפש שלא יודע כלום ולא מבין שום דבר?
לפעמים מגיעים הדברים לכדי מריבות של ממש, עד כדי סיום של מערכות יחסים ארוכות, או קטיעתם של מערכות יחסים עוד בטרם התחילו.
בתרבות הדיבור והוויכוח העכשוויות, נדמה שחלק מאתנו הסיר את כל הכפפות, ואין לו בעייה לשנוא את בעל הדעה האחרת, עד כדי נכונות לאלימות מילולית ואפילו יותר מזה. מילים של הסתה ושנאה משתחררות היום בקלות בלתי נסבלת, ולעומד מן הצד נדמה שהמרחק בין הצדדים אינו ניתן עוד לגישור.
מילון ממשלת השינוי, מ’מצדה פרטית’ ועד ‘קורח ועדתו’
מילון ממשלת השינוי, מ’מצדה פרטית’ ועד ‘קורח ועדתו’
רוביק רוזנטל | 24 ביוני 2022 |
השנה הסוערת של הממשלה, שלוותה במוטציית קורונה עדכנית, בפיגועי בודדים ובקרבות מילוליים מגיעה לסיומה, ויש מילון עשיר למדי. מי באמת טען שהזנות היא המקצוע העתיק ביותר בעולם, מה אומרות אימהות גרמניות לילד שלא רוצה לגמור מהצלחת, והאם באמת אין קשר בין לחם ומלחמה
הממשלה המאתגרת שקמה בעקבות מערכת הבחירות של 2021 מתפזרת, ונכון לשבוע זה המדינה הולכת לסיבוב בחירות חמישי בשלוש שנים. ימיה של הממשלה הולידו מילון ביטויים חדש, לא כולו על טהרת הנימוס הבריטי.
מקנדה ועד האיים הקריביים, גוברים הקולות הקוראים לנטוש את הקשר הסמלי עם הארמון בלונדון, לצד התחשבנות ציבורית עם מורשת הקולוניאליזם ואף קריאות לפיצויים. עם זאת, ברוב המדינות המהלך יהיה מורכב מבחינה חוקתית
מאת הוושינגטון פוסט
אזרחים בריטים חולקים כבוד אחרון למלכה אליזבת, בשבוע שעבר בלונדון. צילום: איי. אף. פי
ראש ממשלת אנטיגואה וברבודה, מדינת איים בים הקריבי, בישר בשבוע שעבר על כוונתו לקיים משאל עם בסוגיית המלוכה, “כנראה” בשלוש השנים הקרובות. האומה הזעירה באיים האנטיליים – פחות מ־100 אלף איש ואישה, שבריר ממספר האנשים הנתונים באופן טקסי למרותו של הכתר הבריטי – מתכוונת ככל הנראה להפוך לרפובליקה בהקדם. הנסיך אדוארד – בנה הצעיר של אליזבת השנייה, מלכת הממלכה המאוחדת – שמע על כך כבר באפריל, בביקורו באנטיגואה וברבודה. “זה אינו מעשה עוין”, אמר ראש ממשלת אנטיגואה וברבודה גסטון בראון בריאיון טלוויזיוני, אלא “צעד אחרון להשלמת העצמאות”.
עימותים הסתיימו “הודות למעורבות בינלאומית”, מסרה מועצת הביטחון של ארמניה, לאחר ניסיונות כושלים של רוסיה לתווך להפסקת אש
אזרבייג’ן דיווחה בשבוע שעבר ש־71 מחייליה נהרגו בעימותי גבול עם ארמניה ביומיים הקודמים, בקרבות הקשים ביותר שהתחוללו בין שתי המדינות מאז 2020. בארמניה דווח שהפסקת האש שהוכרזה בבוקר נשמרת עדיין לאורך הגבול. ההסלמה באה בזמן שדעתה של רוסיה – בעלת בריתה הקרובה ביותר של ארמניה – מוסחת בשל מלחמתה בת שבעת החודשים באוקראינה.
בממשל האוקראיני גאים בהישגי הצבא, ששחרר שטחים נרחבים מידי הרוסים גם בזכות תרגיל הטעיה, ומבהירים לאלה השוקלים לנסוע מישראל לאומן: זה על אחריותכם
“השבוע הייתי באזורים ששוחררו מהרוסים בחרקיב שבמזרח אוקראינה, וראיתי אנשים שמחים”, סיפר לי סרגיי לשנקו, יועצו של נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי. “יש המון גשרים הרוסים, אתה לא יכול לעבור מעיר לעיר וצריך לעשות עיקופים, יש בעיות עם קליטת הטלפון והאינטרנט ואזורים בלי חשמל. המצב לא טוב, צריך להודות. אבל לאט לאט החיים חוזרים לשגרה, ולמרות הקשיים אנשים אומרים לנו שהם שמחים”.
הגוש בן ארבע המפלגות זכה ב־176 מושבים, ש־73 מהם בידי מפלגת הימין הרדיקלית, “השוודים הדמוקרטים”. בכך רשם רוב זעום על השמאל, שזכה ב־173 מושבים
מנהיג השמרנים וראש הממשלה המיועד של שוודיה, אולף קריסטנסון. צילום: AFP
מנהיג השמרנים בשוודיה אולף קריסטרסון פתח אתמול במלאכת הרכבת הממשלה החדשה, לאחר שגוש מפלגות הימין במדינה זכה בניצחון דחוק בבחירות הכלליות. “עכשיו אני מתחיל במשימת הקמתה של ממשלה חדשה וחזקה”, אמר קריסטרסון בשבוע שעבר, עם פרסום התוצאות הסופיות. “נחזיר את הסדר בשוודיה על כנו”.