בתום מלחמת הארבעה בחמישה, נלקח לוט בשבי. אברם שמע על כך, הקים יחידת קומנדו בת שלוש מאות ושמונה עשר חיילים, ערך מסע הפתעה מדהים עד לצפון הרחוק, היכה את השובים ושחרר את השבוי הקרוב לו. בחזרתו מהקרב קיבלו את פניו המלכים המוכים שהרוויחו ממסע התקיפה. וכאן התרחש הדיאלוג הבא:
ד”ר משה מאיר
אתר כיפה
המצרים מעריצים את יופייה של שרי. ג’יימס טיסו, סוף המאה ה-19.. הפרשה עוסקת בתיאור קורות חייו של אברהם אבינו בחלק הראשון של חייו.
הפרשה מספרת על: קריאת אלוהים לאברם (שמאוחר יותר משנה שמו לאברהם) לצאת ממולדתו, ירידה למצרים והתחזות לאחיה של שרי, מריבת רועי אברהם ורועי לוט, מלחמת ארבעת המלכים את החמישה, מלכי צדק, גירוש הגר ולידת ישמעאל, ברית בין הבתרים, וברית המילה.
אברהם ולוט מחלקים את הארץ | D.J. Hunter, 1897
הברכה שניתנה לאברהם מלמדת כי צבירת הון ורכוש – כל עוד נעשית בדרכי שלום – היא דבר טוב ורצוי
בסוף הפרשה הקודמת, פרשת נֹח, מסופר על יציאת תרח מאור כשדים:
וַיִּקַּח תֶּרַח אֶת אַבְרָם בְּנוֹ וְאֶת לוֹט בֶּן הָרָן בֶּן בְּנוֹ וְאֵת שָׂרַי כַּלָּתוֹ אֵשֶׁת אַבְרָם בְּנוֹ וַיֵּצְאוּ אִתָּם מֵאוּר כַּשְׂדִּים לָלֶכֶת אַרְצָה כְּנַעַן וַיָּבֹאוּ עַד חָרָן וַיֵּשְׁבוּ שָׁם” (בראשית יא,לא)
בתחילת פרשת לך-לך אנו קוראים על יציאתו של אברם מחרן לכנען:
הילל גרשוני
אתר מידה
פרשת לך לך (תשע”ט): מאז ימי אברהם אבינו יש ציפיה שדווקא כאן ודווקא מהעם הזה ייצא קול אחר, שונה משאר אומות העולם
סיון רהב מאיר
וַיֹּאמֶר ה’ אֶל-אַבְרָם, לֶךְ-לְךָ מֵאַרְצְךָ וּמִמּוֹלַדְתְּךָ וּמִבֵּית אָבִיךָ, אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר אַרְאֶךָּ”. בראשית, פרק י”ב, פסוק א’
לבקש ממישהו ללכת זה לא דבר של מה בכך. לדרוש את זה ממנו בצורה כזאת של ציווי זה בכלל דרמה. במיוחד שמאוד ברור עד כמה מדובר במעשה בעל משמעות – להשאיר מאחור גם את ארצך, גם את מולדתך וגם את בית אביך ועוד למקום שלא אתה תבחר בו – וואו. מטורף.
יובל לינדן הוא מנהל מחלקת מכינות ושנת שירות בבינ”ה