Feb 23, 2020 מנהל פרשת השבוע 0
פרשת מִשְׁפָּטִים היא פרשת השבוע השישית בספר שמות. היא מתחילה בפרק כ”א, פסוק א’ ומסתיימת בפרק כ”ד, פסוק י”ח. רוב הפרשה מפרטת מצוות ודינים רבים, בעיקר כאלו הקשורים לתחום המשפטי. מצוות אלו הן המשך לעשרת הדיברות והמצוות שנזכרו בסוף פרשת יתרו, שכולן יחד מהוות את ספר הברית שעליו נכרתת הברית בין בני ישראל לה’. בסוף הפרשה מסופר על מעמד כריתת הברית, ועל עליית משה להר סיני לקבלת לוחות הברית והציווי על הקמת המשכן.
ברוב השנים קוראים את פרשת משפטים בשבת הסמוכה לראש חודש אדר, ולפיכך קוראים בה גם את הפרשיה הראשונה מ”ארבע פרשיות” – פרשת שקלים..
טקס כריתת הברית על המצוות והדינים שבפרשה, איור של ג’ון סטיפל דייוויס
בהמשך למעמד הר סיני, לאחר שבני ישראל בקשו ממשה שהוא ישמש כמתווך בין ה’ לבינם למסירת המצוות עליהן נכרתת הברית, הואיל והם אינם מסוגלים לעמוד בהתגלות ישירה של ה’, משה ניגש אל הר סיני בעודו לוטה בערפל, ושם מצווה אותו ה’ רשימה ארוכה של מצוות ודינים עבור בני ישראל, מעבר לעשרת הדיברות שהם שמעו ישירות מה’.[1] רובן הגדול של המצוות הללו מופיעות בפרשת משפטים. רוב המצוות שבפרשת משפטים עוסקות במשפט עברי, בדינים ובהלכות הנוגעים ליחסים משפטיים בין אדם לחברו. בין השאר מפורטים הדינים הבאים:
לקראת סוף הרשימה מפורטים גם מצוות שבין אדם למקום, כגון:
לאחר שמשה מוסר לעם את המצוות שנאמרו לו,[3] ועם ישראל מביעים את הסכמתם לקבלת המצוות, נערך טקס של כריתת ברית בין ה’ ובין עם ישראל. משה בונה מזבח ומקריב קרבנות למרגלות הר סיני יחד עם אהרן וזקני ישראל. בנוסף לכך הוא מקים גם שתים עשרה מצבות (מזבח קטן). אחר כך הוא עולה אל הר סיני לקבלת לוחות הברית, ושוהה שם “ארבעים יום וארבעים לילה” במהלכן ה’ מצווה אותו על מלאכת בניית המשכן, כליו, ובגדי הכהונה. וכן על שמונת ימי המילואים המהווים את חנוכת המשכן.
אתר ויקיפידיה
Aug 14, 2017 0
Mar 05, 2021 0
Mar 05, 2021 0
Mar 05, 2021 0
Mar 03, 2021 0
Feb 24, 2021 0
Feb 24, 2021 0
Feb 24, 2021 0
Feb 24, 2021 0
לאחרונה התפרסם גם באתר זה, מאמר בחתימתו של אחד בשם שלמה פיוטרקובסקי תחת הכותרת “האסון של סעיף הנכד”. המאמר הזה מבקש לשכנע שהגיע הזמן לבטל את “סעיף הנכד” בחוק השבות, מפני שלדעת מר פיוטרקובסקי, מספר העולים הלא יהודים שלא עברו גיור כהלכה, מאיים על אופיה היהודי של מדינת ישראל: “נעשו נסיונות רבים כדי לגייר חלקים גדולים בה, אך חלק הארי של העולים הלא יהודים אינו מעוניין בגיור, ודאי לא לפי כללי ההלכה”, כותב מר פיוטרוקובסקי וממשיך, “וכך דווקא החוק שנועד לבטא את אופייה היהודי של המדינה, הופך לשער להתאזרחות מהירה של לא יהודים. הוא מגדיל את נישואי התערובת ונוגס ביהדותה של המדינה”. להזכיר למי שלא זוכר, ולהחכים את זה שאינו יודע, הסעיף הנ”ל מאפשר קבלת תעודת עולה לנכד למי שאחד מהסבים או הסבתות שלו, היה יהודי, גם אם הוא עצמו לא נולד לאם יהודיה.
האסון של “סעיף הנכד”: דווקא החוק שנועד לבטא את אופייה היהודי של המדינה, הופך לשער להתאזרחות מהירה של לא יהודים ונוגס ביהדותה של המדינה
66 אחוזים מהעולים לישראל על פי חוק השבות ב־2020 לא היו יהודים. כך פרסם השבוע המרכז למדיניות הגירה ישראלית, בהתבסס על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הנתון המדהים הזה חייב להדליק נורה אדומה בוהקת אצל כל העוסקים בנושא, ולקרוא לחשיבה מחודשת על מדיניות העלייה
שר החוץ האיראני, מוחמד ג’וואד זריף, פרסם בטוויטר מסר תקיף שיועד לארה”ב • “או שחוזרים להסכם המקורי מ-2015 – או שאין הסכם בכלל”
שר החוץ האיראני, מוחמד ג’ווד זריף, פרסם הערב (חמישי) ציוץ בחשבון הטוויטר הרשמי שלו, ובו ציין כי איראן לא תבצע משא ומתן על הסכם הגרעין. “או שחוזרים להסכם המקורי מ-2015, או שאין הסכם בכלל”.
“באותה מידה אפשר גם לשנות את אמנת האו”ם ונסיר את הסנקציות שארה”ב נוטה להשתמש בהן לעתים כה תכופות”, כתב. זריף הוסיף ואמר: “בואו נפסיק לצאת בצהרות, כמו שעשינו ב-2012-2003 ללא הועיל, וניישם את ההסכם המקורי שעליו חתמנו”
. יק לצאת בצהרות, כמו שעשינו ב-2012-2003 ללא הועיל, וניישם את ההסכם המקורי שעליו חתמנו”. כזכור, לפני כשבוע אמר זריף כי נזקי הסנקציות של ארצות הברית עלו לכלכלתה של איראן יותר מטריליון דולר, והצהיר כי ארצו תדרוש מוושינגטון לשלם פיצויים לטהרן על הנזק.
מושל ניו יורק ממשיך להסתבך בפרשת ההטרדות המיניות, והקריאות להדחתו גוברות • “עליו לוותר על סמכויות החירום”
ממשיך להסתבך. אנדרו קואומו
הקריאות להתפטרותו של מושל ניו יורק, אנדרו קואומו, מתגברות לאחר שאתמול (שני) אישה שלישית האשימה אותו בהתנהגות פוגענית כלפיה. המתלוננת, שהתראיינה לעיתון ה”ניו יורק טיימס”, היא אישה בת 33 בשם אנה רות’, הטוענת כי קואומו ניסה לנשקה במהלך חתונה שהתקיימה בשנת 2019.
רות’ טוענת כי במהלך החתונה, קואומו שם את ידיו על מותניה באופן מפתיע ולא צפוי. לדבריה, היא מיידית משכה את עצמה חזרה והייתה “מבולבלת, בהלם ובמבוכה רבה” בעקבות התקרית.
חלקים נוספים מהריאיון של הארי ומייגן לאופרה ווינפרי נחשפו ברשת • בארמון בקינגהאם חוקרים טענות לבריונות נגד מרקל
פרטים חדשים נחשפו מהריאיון של הארי ומייגן לרשת החדשות האמריקנית CBS ולאופרה ווינפרי, בפרומו קצרצר שבו נראים חילופי דברים בין מייגן מרקל וווינפרי.
בסרטון נראית ווינפרי שואלת את בני הזוג: “איך אתם מרגישים עם העובדה שהארמון שומע אתכם אומרים את האמת שלכם היום?”.
לשאלה הגיבה מרקל: “אני לא יודעת איך הם יכולים לצפות שאחרי כל הזמן הזה עדיין נשמור על השתיקה שלנו, אם ‘החברה’ לוקחת חלק פעיל במנגנון הפצת השקרים נגדנו. אם הסיכון הוא להפסיד דברים, ובכן, הרבה דברים כבר אבדו”.
הרשויות במדינת זמפרה אמרו כי כל 279 התלמידות שוחררו מהשבי שבו הוחזקו על ידי חמושים מאז שישי. הן הכחישו כי שילמו כופר, ואמרו כי פושעים לשעבר סייעו לתווך בין הצדדים. לאחרונה התגברו החטיפות בצפון-מערב המדינה, והנשיא מזהיר מפני תשלומים לחוטפים
כל 279 התלמידות שנחטפו בצפון-מערב ניגריה ביום שישי שוחררו על ידי החמושים שהחזיקו בהן – כך אמרו היום (שלישי) גורמים רשמיים. בתחילה נקבו הרשויות ב-317 חטופות, אך חלקן הצליחו להימלט עוד במהלך הפשיטה על הפנימיה שלהן.
הנערות מג’נגבי, עיירה במדינת זמפרה, סיפרו כי שוביהן הכו אותן ואיימו לירות בהן אחרי שנחטפו בפשיטה לילית. “רובנו נפצענו ברגליים ולא יכולנו להמשיך לצעוד, אז הם איימו לירות בכל מי שלא ימשיך לצעוד”, סיפרה אומה אבובכר, אחת המשוחררות.
סרקוזי הורשע בניסיון לשחד שופט ובהתערבות בחקירה נגדו, ונגזרו עליו גם שנתיים מאסר על תנאי. הנשיא לשעבר, שטוען לרדיפה פוליטית, צפוי לערער על העונש שאותו הוא ירצה בביתו עם אזיק אלקטרוני. הוא עומד למשפט נוסף, על כספי בחירות לא חוקיים שקיבל מלוב
בית משפט בצרפת גזר היום (שני) שנת מאסר בפועל ושנתיים מאסר על תנאי על הנשיא לשעבר ניקולא סרקוזי, אחרי שהורשע בניסיון לשחד שופט ובהתערבות בחקירה פלילית. הנשיא לשעבר עוד יכול לערער על עונשו בעשרת הימים הקרובים. סרקוזי בן ה-66 יוכל לרצות את העונש בביתו, עם אזיק אלקטרוני. השופט שאותו ניסה לשחד, ג’ילברט אזיבר, ועורך דינו לשעבר של סרקוזי, תיירי הרצוג, קיבלו עונש זהה.
ביום הקטלני ביותר מאז תחילת המחאה נגד ההפיכה הצבאית, כוחות הביטחון פתחו באש חיה לעבר מפגינים. עוד עשרות נפצעו. במערב גינו, המפגינים לא מתווכנים לוותר: “אנחנו לעולם לא ניכנע למגפי החיילים”
לפחות 18 מפגינים נהרגו היום (ראשון) בעימותים עם כוחות הביטחון של מיאנמר – כך נמסר מנציבות זכויות האדם של האו”ם. זהו היום הקטלני ביותר מאז פרוץ המחאה נגד ההפיכה הצבאית מתחילת החודש, כששוטרים וחיילים פתחו באש חיה לעבר מתנגדי החונטה שהדיחה את ההנהגה האזרחית.
“כוחות המשטרה והצבא התעמתו עם מפגינים שלווים, תוך שימוש בכוח קטלני ובכוח פחות קטלני, שלפי מידע אמין שהתקבל על ידי לשכת זכויות האדם של האו”ם, הותיר לפחות 18 מתים ויותר מ-30 פצועים”, נמסר.